Filme şi seriale 4K şi jocuri prin USB!

Data: 23/09/2014 | Autor: .

USBAsociatia VESA ( Video Electronics Standards Association), care colaboreaza cu USB 3.0 Promoter Group, a anuntat lansarea unui nou USB, DisplayPort („Alt Mode”). Prin noul dispozitiv se vor putea conecta calculatoare, tablete, smartphone-uri, display-uri etc. 

USB Type-C va asigura conectorului dimensiuni mult mai mici decât cele ale modelelor actuale. De asemenea, conectorul va fi simetric si reversibil si va permite transferul de continut video in 4K de la filme, la seriale si jocuri.
Utilizand DisplayPort Alternate Mode, un singur cablu cu conectori USB de tip C poate oferi un transfer complet si de performanta a semnalui audio/video (AV) catre monitoare cu rezoluții 4K și chiar mai mari, pe lângă datele transferate prin SuperSpeed USB (USB 3.1) si alimentare de până la 100 Watti. Cu ajutorul unor adaptoare, se vor putea face conexiuni chiar catre mai vechile conectoare HDMI, DVI sau VGA.

„Specificatiile USB de tip C a fost dezvoltate pentru a oferi consumatorilor un conector robust, capabil sa conecteze orice, de la dispozitive mobile la PC-uri, iar atunci când este combinat cu SuperSpeed ​​USB de 10 Gbps si USB Power Delivery, devine cu adevărat un cablu universal”, a declarat Jeff Ravencraft, Presedinte al USB-IF, potrivit HDSatelit.

Chiar daca pentru inceput vor fi lansate doar cabluri ce transmit 5,4 Gbps, vor fi suficiente sa suporte rezolutii 4K (4096 x 2160 pixeli) la un frame rate 60Hz cu până la 30-bit de culoare sau chiar rezolutii 5K.