Firefox se reinventeaza. Va primi un sistem de notificari

Data: 4/02/2012 | Autor: .

Mozilla face eforturi sa salveze din ridicol browserul Firefox dupa ce l-a transformat intr-o adevarata varza, spre disperarea fanilor.

Firefox nu mai este ce-a fost odata. La fel ca si Facebook-ul, dezvoltatori acestuia l-au “impanat” cu o gramada de functii, total inutile, care l-au facut sa se miste tot mai greu. Google Chrome a profitat din plin.

Intre timp, Mozilla a realizat erorile si a lansat versiunea 10 care, din multe puncte de vedere, face ca browserul sa se miste mai bine insa tot sub nivelul Chrome.

Mai nou, dezvoltatorii browserului au anuntat ca lucreaza la un sistem de notificari care va permite utilizatorilor sa primeasca update-uri de pe orice site-uri chiar daca acestea nu sunt deschise in ferestre, relateaza ArsTechnica.

Update-ul va permite, de asemenea, trimiterea si primirea de notificari pe dispozitive mobile, smartphone-uri si tablete.

“Notificarile ajuta site-urile sa trimita scurte mesaje catre utilizatori atunci cand acestia nu sunt pe site. E un sistem prin care esti la curent cu tot ce se intampla fara sa fi nevoit, neaparat, sa intri pe site-ul respectiv”, a declarat Jeff Balogh, unul dintre dezvoltatorii Mozilla, pe blogul companiei.

“Dispozitivele iOS si Android folosesc, deja, sistemul de notificari, insa noi vrem sa facem sistemul disponibil pentru intreb internetul”, a mai spus Balogh.

Mozilla nu a anuntat cand ar urma sa lanseze noul sistem de notificari.