Flyte. Becul care levitează şi ţine 22 de ani!

Data: 8/03/2017 | Autor: .

flyte-becul-care-leviteaza-1-gadgetreport.ro

Inventatorul american Simon Morris a lansat prototipul unui bec desprins parcă din filmele SF. Denumit Flyte, gadgetul este capabil să leviteze în momentul în care se aprinde, fapt care crează un efect vizual ieşit din comun.

Potrivit inventatorului, acesta foloseşte un set de electromagneţi care îl fac să leviteze în timp ce este aprins. Electricitatea este transmisă wireless, iar cât timp funcţionează, becul se roteşte încet, nefiind susţinut fizic de niciun mecanism.

„Flyte vine de la Flying (zboară) şi Light (lumină). El reuşeşte să stea suspendat folosind reacţia numită levitaţie magnetică. Un magnet este incorporat în capacul de jos care îi permite să-l ridice în aer prin forţa emanată de la bază. Puterea este transferată wireless de la bază la bec cu o tehnologie numită inducţie”, a declarat Simon Morris.

flyte-becul-care-leviteaza-gadgetreport.ro

 

Becul  este realizat pe tehnologia LED şi are o durată de viaţă de 22 de ani. Mai mult chiar, becul va putea să încarce şi telefoanele mobile, prin tehnologia wireless.

Inventatorul caută finanţare pentru a trece la producţia de serie pe site-ul KickStarter.

Becul va ajunge în magazine la un preţ destul de mare, 395 de dolari. Pe viitor, gadgetul ar urma să se ieftinească, pe măsură ce se va ajunge la producţia de serie.