Franța – România, transmis în 4K Ultra HD

Data: 14/03/2016 | Autor: .

Franța – România, transmis în 4K Ultra HD

Meciul de fotbal Franța – România, de pe 10 iunie, care va deschide EURO 2016, va fi transmis în 4K Ultra HD, anunţă presa italiană. Partida, programată pe stadionul Saint Denis, va fi difuzată de către operatorul italian Tivusat, prin satelitul Hotbird de la 13 grade Est.

Difuzarea meciurilor EURO 2016 la rezoluţie 4K Ultra HD a devenit posibilă în urma semnării parteneriatului dintre operatorul de sateliti Eutelsat și Rai, care a achiziţionat drepturile de difuzare pentru 23 meciuri ale competiţiei. În format 4K UHDTV, imaginile sunt transmise la rezoluţia 2160p (3840 x 2160 pixeli).

Cum în România nu există încă furnizori de semnal 4K Ultra HD, singura şansă pentru microbiştii români este să vizioneze partida Franța – România pe satelit, pe Tivusat.

Pentru a vedea Franța – România în 4K, este necesară  o antenă şi un receptor de satelit, alături de un televizor 4K compatibil HEVC, cu tuner DVB-S2 si un CAM cu card Tivusat / serviciul la cerere de streaming video TivuOn. Frecventa de recepţie pe satelit ar urma să fie 10727 MHz, polarizare orizontală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 8PSK.

Dacă vreţi să cumpăraţi un astfel de card Tivusat, aflaţi detalii AICI şi AICI

Ines a anunţat, la finele anului trecut, că a testat cu succes televiziunea 4K/UHD, iar din acest an va începe să furnizeze astfel de servicii, prin conexiunile gigabit pe fibră optică, prin tehnologie GPON.

Tehnologia 4K/UHD oferă o rezoluție de patru ori mai mare decât a semnalului Full HD. Semnalul 4K/UHD adaugă imaginii, pe lângă definiție mai mare, o fidelitate semnificativ îmbunătățită a culorilor, rezultatul fiind o experiență TV mult mai naturală. Tehnologia 4K/UHD este cel mai bine pusă în valoare pe televizoare cu diagonale mai mari de 50’’/126 cm.