Test Samsung Galaxy S7 Edge. Cum se descurcă telefonul în club

Test Samsung Galaxy S7 Edge. Cum se descurcă telefonul în club

Sud-coreenii de la Samsung au dotat noile lor smartphone-uri, Galaxy S7 şi Samsung Galaxy S7 Edge – cu o nouă cameră foto, de 12 MP, un senzor cu rezoluţie mai mică decât anul trecut însă cu specificaţii care – cel puţin teoretic – ar trebui să însemne fotografii şi clipuri video mai bune calitativ şi o experienţă mai rapidă.

Camera, de 12 MP faţă de 16 MP la S6,S6 Edge şi S6 Edge Plus, include pixeli individuali cu dimensiune mai mare (1,4 µm, f/1.7, 26mm) şi o nouă tehnologie, denumită Dual-Pixel, care îi permite să focalizeze mult mai rapid.

Modelul pe care GadgetReport.ro l-a testat are senzorul SLSI_S5K2L1_FIMC_IS în formatul 4:3. Există versiuni ale telefonului care au un senzor Sony IMX 260 însă, potrivit Samsung, specificaţiile şi performanţa sunt identice.

Am testat telefonul în cel mai dificil mediu cu putinţă, în cluburile din Bucureşti, unde luminozitatea este scăzută, iar jocurile de lumini supun camera la cel mai provocator test.

Camera a fost poziţionată pe automat, cu setările standard oferite de producător.

Pe ansamblu, camera de pe Samsung Galaxy S7 Edge se descurcă cu brio în a capta imagini clare, însă numai în anumite condiţii. Senzorul dă câteodată rateuri atunci când luminozitatea este extrem de scăzută, iar imaginile devin pixelate, cu o tentă ştearsă.

În alte situaţii, dovadă imaginile de mai jos, pozele cu  Samsung Galaxy S7 Edge capătă un puternic accent pixelat, atunci când sunt realizate fără flash. S7 Edge tinde, astfel, să rateze complet echilibrul de lumină şi să capteze poze cu tentă portocalie.

Pe ansamblu, însă, camera de pe  Samsung Galaxy S7 Edge reprezintă un progres real faţă de cea de pe S6, reuşind să ofere imagini semnificativ mai bune, în special video, dovadă clipul de mai jos.

Interesant este că, dacă pe telefon imaginile se văd excelent, în momentul difuzării lor pe un ecran mai mare, acestea tind să capete o saturaţie pronunţată. Clipul video a fost filmat la rezoluţie Full HD, cea pe care o recomandăm ca fiind ideală pentru o experienţă uzuală.

Filmat în 4K, un clip video de numai 1 minut înseamnă 350 MB. Asta înseamnă că la 1 GB ajunge în numai 3 minute.