Frozen, cel mai de succes desen animat din istorie (VIDEO)

Data: 31/03/2014 | Autor: .

FROZEN

“Frozen” a devenit cel mai de succes film animat din istorie. Productia, realizata de studiourile Walt Disney, a adunat peste 1 miliard de dolari din incasari, de la lansarea din 6 decembrie.

Desenul animat inspirat din Crăiasa Zăpezilor a devenit numarul 1 la vanzari in peste 28 de tari din intreaga lume, printre care Japonia si Marea Britanie.

In Statele Unite, filmul a adunat peste 300 de milioane de dolari, ocupand locul patru la capitolul incasari in istoria filmelor de animatie din SUA.

“Cand o profetie malefica face ca un intreg regat sa se cufunde intr-o iarna vesnica, tanara Anna va trebui sa faca echipa cu Kristoff, un alpinist plin de indrazneala, pentru a porni in cautarea Craiesei Zapezii, singura care ar putea pune capat blestemului”, afirma Disney in prezentarea filmului.

“Calatoria le va scoate in cale troli, un amuzant om de zapada pe nume Olaf, fiinte magice, dar si o multime de pericole. Anna si Kristoff vor fi nevoiti sa le infrunte in goana lor pentru a salva regatul de la un destin infiorator”.

Cu incasarile de 1,07 miliarde de dolari, filmul, care a castigat Premiul Oscar pentru cea mai buna animatie, a depasit precedentul record ce apartinea productiei Toy Story 3.