GadgetReport.ro la Realitatea TV. Există apă pe Marte! Anunţul istoric făcut de NASA

Data: 29/09/2015 | Autor: .

apă pe Marte

Există apă pe Marte şi aceasta se află în stare lichidă şi este sărată. Este anunţul oficial făcut aseară de NASA. Specialiştii agenţiei spaţiale americane au ajuns la această concluzie după ce au studiat informaţiile furnizate de roboţii pe care i-au trimis pe Marte.

Experţii NASA afirmă că prezenţa apei are implicaţii astrobiologice, geologice şi hidrologice şi ar putea influenţa major eventualele explorări umane ale planetei roşii.

În prezent, NASA coordonează cinci misiuni de explorare pe orbita şi la suprafaţa planetei. Roverele robotizate Opportunity și Curiosity au ajuns pe suprafața lui Marte în 2004 și respectiv 2012.

Marte este monitorizată şi de sondele orbitale Mars Odyssey, Mars Reconnaissance Orbiter şi MAVEN.

Nu este singurul anunţ important pe care NASA l-a făcut anul acesta. În luna iulie, specialiştii agenţiei anunţau descoperirea unei noi exoplanete, botezată Kepler 452b, care seamănă leit cu Terra.

Detalii aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

Tot în înregistrarea video de mai jos vedeţi cum arată primul creier artificial şi o maşină electrică din 1905, vândută la licitaţie cu o sumă record. Iar spre final, urmăriţi primele imagini din noul sezon din Dosarele X, cel mai longeviv serial science-fiction din istoria televiziunii americane.