GadgetReport.ro TV. Centaurii ameninţă Pământul

centaurii ameninta Pamantul

Sfârşitul lumii nu este doar un concept demn de filmele SF. Cercetătorii de la Universitatea din Buckingham au realizat un studiu care arată că numărul de comete gigantice, denumite Centaurii, care ar putea lovi Pământul este mai mare decât se credea anterior.

Oamenii de ştiinţă britanici avertizează că o cometă gigant ar putea distruge viaţa de pe Terra şi că este nevoie ca lumea ştiinţifică să-şi îndrepte atenţia şi asupra acestor corpuri cereşti, despre care nu se cunosc foarte multe lucruri.

Potrivit studiului realizat de Universitatea din Buckingham, citat de GadgetReport.ro, ameninţarea ar putea veni de la cometele aflate dincolo de orbita lui Jupiter.

Centaurii sunt bile de gheaţă şi praf, cu o orbită instabilă, care pot ajunge la dimensiuni de la 49 la 97 kilometri lăţime. Este posibil ca o dată la 40.000 – 100.000 de ani, o cometă de tipul centaur să treacă pe lângă Pământ, susţine echipa de cercetare de la Buckingham într-un articol ştiinţific publicat în revista Royal Astronomical Society.

“Dacă avem dreptate, aceste comete pot reprezenta un pericol real şi este timpul să le înţelegem mai bine”, a declarat Bill Napier, unul dintre autorii studiului.

Detalii, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea Plus şi Realitatea FM.