GadgetReport.ro TV: Cele mai sigure locuri din avion

Data: 9/07/2015 | Autor: .

GadgetReport.ro TV: Cele mai sigure locuri din avion

Mergi cu avionul şi ai emoţii? Te temi de un posibil accident? Poţi scăpa măcar de o parte din emoţii dacă alegi unul dintre cele mai sigure locuri din avion, stabilite pe baza unei analize realizată de revista Time.

O statistică realizată în urma evaluării unor accidente aviatice petrecute în ultimii 35 de ani relevă care dintre locurile dintr-un avion, există câteva care oferă cea mai mare rată de supravieţuire.

photocatStatistica indică faptul că locurile situate în partea din spate a avionului au avut, de-a lungul timpului, cele mai mici rate de fatalitate (32%), comparativ cu cele aflate în mijloc (39%), respectiv cu cele situate în partea din faţă a aeronavei (38%).

Cele mai sigure locuri sunt cele din rândul mijlociu (spate), care au avut o rată a fatalităţii de doar 28%, comparativ cu cele de lângă coridor (mijloc), a căror rată a fatalităţii s-a ridicat la 44%.

Un alt studiu, publicat de Universitatea din Greenwich, arată că, în cazul unei prăbuşiri, supravieţuitorii aflaţi în apropierea unei ieşiri au şanse mai mari să scape cu viaţă decât cei aflaţi în alte zone ale cabinei.

Dacă impactul este resimţit mai puternic de coada avionului, de pildă, pasagerii din mijloc şi cei din faţă vor avea, în mod evident, şanse mai mari să scape cu viaţă.

Detalii dar si alte stiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei află din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată la Realitatea TV