GadgetReport.ro TV. Demn de SF! Cum vor arăta drumurile viitorului (VIDEO)

Data: 4/12/2014 | Autor: .

drum

Gropile din carosabil vor deveni în curând istorie! Sună a promisiune cu iz electoral, însă aceasta chiar ar putea deveni realitate. O echipă de ingineri şi consultanţi au inventat un tip de asfalt care se repară singur.

Ideea inovatoare face parte dintr-un raport asupra viitorului autostrăzilor, conceput de compania Arup şi citat de MEDIAFAX. Potrivit experţilor, asfaltul auto-reparator ar produce o bacterie care să umple crăpăturile din drum atunci când acesta se deteriorează.

Raportul, care analizează posibile tendinţe care ar putea apărea în industria construcţiilor până în 2050, ia în calcul şi înlocuirea suprafeţelor convenţionale de drum cu panouri solare care ar putea încărca vehiculele electrice şi topi zăpada.

Vopseaua sensibilă la temperaturi ar putea genera avertismente în formă de fulgi de zăpadă care să indice scăderea temperaturii şi condiţii de gheaţă. Raportul mai sugerează că sistemele avansate de comunicaţii vor face maşinile mai „inteligente” şi „conştiente” de nivelurile de trafic, viteză, vreme şi pericole de siguranţă. Schimbările prevăzute de raport sunt deja testate în faza pilot în jurul lumii.

Detalii în înregistrarea emisiunii TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi prezentată astăzi la Realitatea TV. Tot în înregistrarea video de mai jos vedeţi cum arată primul telefon din lume cu doua ecrane, aflaţi detalii despre lansarea primului joc Games of Thrones şi vedeţi primele imagini din noul Star Wars, devenite virale pe internet.