GadgetReport.ro TV. Invenţia care va face ca orice maşină se se conducă singură (VIDEO)

Data: 4/11/2014 | Autor: .

MASINA-PILOT-AUTOMAT

Google lucreaza la foc continuu la dezvoltarea automobilului care se conduce singur. Intre timp, o alta companie, Cruise Automotive afirma ca are deja un sistem de navigatie care poate fi instalat pe orice autoturism.
Start-up-ul Cruise Automotive, infiintat de cativa absolventi de la MIT, a dezvoltat un sistem care, la cum arata, zici ca este senzorul Kinect de pe Xbox.

Botezat RP1 highway autopilot system”, acesta este format din mai multe camere video care preiau imaginile in regim live si le analizeaza cu un procesor special.

Cu ajutorul senzorilor si al software-ului dedicat, RP1 reuseste sa conduca masina in trafic si sa evite orice posibil accident sau incalcare a regulilor de circulatie. Dezvoltatorii afirmă că sistemul poate fi instalat pe orice masina. RP1 highway autopilot system va costa 10.000 de dolari. Odata cu dezvoltarea afacerii, pretul acestuia ar urma insa sa scada.

Detalii, dar şi alte stiri din lumea tehnologiei aflaţi din înregistrarea emisiunii Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV