GadgetReport.ro TV Oamenii vor sa ajunga pe o cometa (VIDEO)

Data: 30/09/2014 | Autor: .

Rosetta-and-Philae

Misiune spaţială în premieră. Pentru prima dată în istorie, oamenii vor să ajungă pe o cometă. Sonda spaţială Rosetta va încerca, în luna noiembrie, să plaseze un robot pe suprafaţa cometei 67P, cunoscută şi sub numele Churyumov–Gerasimenko.

Sonda Rosetta, ce aparţine Agenţiei Spaţiale Europene, va încerca, pe 12 noiembrie, să plaseze robotul Philae într-o regiune numită simplu „J”, aflată pe „capul” cometei în formă de răţuşcă. Robotul, de mărimea unui frigider, va folosi o serie de harpoane şi sisteme asemănătoare unor şuruburi pentru a se ancora pe suprafaţa cometei.

Misiunea va permite oamenilor de ştiinţă să studieze gazele, praful, structura nucleului şi materiile organice ale cometei. Agenţia Spaţială Europeană spune că provocările care urmează în cadrul acestei misiuni istorice din cadrul explorării spaţiale sunt imense.

rosetta-cometaRosetta a transmis deja o serie de fotografii impresionante ale cometei 67P, iar observaţiile minuţioase pe care le va efectua în următorul an vor ajuta la înţelegerea mai profundă a naturii acestor obiecte spaţiale .

Cu un cost total de 1,3 miliarde de euro, misiunea Rosetta, lansată în urmă cu 20 de ani de ESA, are prevăzută o durată de funcţionare care se va întinde până cel puţin în decembrie 2015.

Detalii despre această aventură ştiinţifică, aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV.