Garmin Venu 2. Ce noutăți aduce noua serie de smartwatch-uri cu GPS

Data: 25/04/2021 | Autor: .

Garmin Venu 2 și Venu 2S sunt numele noilor smartwatch-uri cu GPS lansate de cunoscutul producător de gadgeturi destinate fitness-ului și sportului în general. Cele peste 25 de aplicații de sport integrate, cu grafică ce amplifică experiența, sunt completate de noi profile de sport vizibile pe ecranul AMOLED.  Ven 2/2S are un preț de vânzare recomandat de 1.928 lei. 

Seria Venu 2 este disponibilă în două mărimi (Venu 2: cadran de 45mm cu brățară de 22mm și Venu S2: cadran de 40mm cu brățară de 18mm).

Bezelul și butoanele sunt din oțel inoxidabil și brățări din silicon cu eliberare rapidă.

Ceasurile au ecran tactil Corning® Gorilla® Glass 3 cu display AMOLED, cu opțiune de mod always-on. Durată de viață a bateriei crescută (Venu 2: până la 11 zile în modul smartwatch, până la 8 ore în modul GPS + muzică; Venu 2S: până la 10 zile în modul smartwatch, până la 7 ore în modul GPS + muzică)

Încărcare rapidă – 10 minute de încărcare sunt suficiente pentru o extra zi de funcționare în mod GPS + muzică. Această durată poate fi extinsă, utilizând modul de economisire a bateriei

Noutățile seriei Garmin Venu 2:

  • Două dimensiuni și multiple culori, pentru extra confort și stil
  • Scor de odihnă și statistici din Firstbeat AnalyticsTM
  • Vârsta de fitness este estimată folosind date despre vârsta biologică, activitate sportivă, puls în repaos, procent de grăsime (pentru utilizatorii cântarului Index) sau BMI
  • Health SnapshotTM este un rezumat al stării de sănătate, pentru înregistrarea de statistici-cheie
  • Profile noi de activitate pentru HIIT, cățărări indoor, bouldering și hiking
  • Antrenamente HIIT cu animații dedicate, pe ecran
  • Profil îmbunătățit pentru antrenamentele de forță, cu harta grafică a musculaturii implicate în exerciții și un plus de funcționalități
  • Durata de viață a bateriei crescută, datorită încărcării rapide și a modului battery saver (Venu 2: până la 11 zile în modul smartwatch; Venu 2S: până la 10 zile în modul smartwatch)

Monitorizarea sănătății 24/24

 Venu 2/2S monitorizează indicii de sănătate, în fiecare moment, pornind de la puls (cu alerte configurabile pentru minim/maxim), vârsta de fitness, scor de odihnă, monitorizarea somnului, respirație, Pulse Ox , stres zilnic, hidratare și calendarul dedicat femeilor (ciclu, monitorizarea sarcinii). Instrumentul Body BatteryTM le arată utilizatorilor nivelul de energie fizică, cu scopul de a planifica inteligent antrenamentele, relaxarea și ora de somn.

Noul feature – Sumarul Stării Fizice (Health Snapshot) – preuspune o sesiune de antrenament de 2 minute pentru încărcarea unor statistici-cheie legate de sănătate, pentru generarea unui raport util în relația cu medicul personal.

Scor avansat de somn & odihnă

Când e timpul pentru odihnă, monitorizarea avansată disponibilă pe Garmin Venu 2/2S urmărește stadiile de somn lin, profund și REM, mișcarea, Pulse Ox (saturația oxigenuui din sânge) și respirația. Noul scor de odihnă, susținut de Firstbeat Analytics, este bazat pe calitatea și cantitatea de somn din noaptea precedentă. Aceste detalii, plus sfaturi personalizate despre îmbunătățirea orelor de odihnă, pot fi vizualizate direct pe ceas, dar și în aplicația Garmin Connect.

Venu 2/2S oferă exerciții de respirație pentru detensionare și reconectare cu sinele.

Fitness și siguranță

Alături de noile profile HIIT, pentru cățărări indoor, bouldering și hiking, Garmin Venu 2/2S are integrate 25 de activități indoor sau ce folosesc GPS-ul (mers, alergare, cycling, înot, golf, Pilates și yoga). Noile profile de antrenament de forță afișează informațiile despre recorduri personale, grupele de musculatură solicitate și greutate, pe ceas.

Opțiunea de siguranță are rolul de pune la adăpost orice utilizator când vine vorba de un incident ce poate fi detectat automat (în exterior, în timpul alergării sau pedalatului) sau pe bază de alertă declanșată manual, pentru avertizarea contactelor de urgență, cu localizare în timp real. În plus, LiveTrack le permite apropiaților să vizualizeze activitatea în aer liber a purtătorului ceasului.

Orice antrenament e posibil

Noile modele vin preîncărcate cu antrenamente, altele pot fi descărcate din Garmin Connect, dar există și variante customizabile ce pornesc de la o bază de peste 1400 de exerciții. Mai mult de 75 de antrenamente presetate pentru cardio, yoga, forță, HIIT și Pilates au animații utile ce pot fi vizualizate pe ceas sau în aplicația Garmin Connect. Fie că te antrenezi pentru un traseu de 5 km sau mai lung, Venu 2/2S este compatibil cu planurile gratuite de antrenament Garmin Coach.

Funcții inteligente, pentru o viață activă

Noua serie include aplicația integrată de redare a playlist-urilor (descarcă până la 650 de melodii, inclusiv de pe Spotify®, Amazon Music sau Deezer), sistemul de plată contactless Garmin Pay și notificările smart pentru mesaje text (utilizatorii de Android pot și răspunde direct de pe ceas), întâlniri din calendar, apeluri și multe altele. Venu 2 poate fi personalizat cu aplicații dedicate sau fețe de ceas diferite, disponibile în magazinul Connect IQTM. Spre deosebire de alte ceasuri inteligente, acesta este compatibil atât cu sistemul Andoid, cât și cu cel iOs.