Google Cast, definitivat! De ce merită să-ţi iei un Chromecast

Data: 30/08/2016 | Autor: .

google cast definitivat 1

Google a finalizat integrarea aplicaţiei Google Cast în browserul Chrome, astfel că de acum încolo putem să folosim gadgeturile Chromecast în condiţii optime. Cu un Chromecast poţi transforma orice televizor într-unul inteligent, conectat la internet, relatează GadgetReport.ro

Aplicaţia Google Cast a fost disponibilă în ultimii ani în stadiul beta. A funcţionat foarte bine şi aşa, însă de acum încolo, o dată cu integrarea în browserul Chrome, Google afirmă că nu mai există nicio problemă şi că streamingul de pe telefon, tabletă, laptop sau PC pe televizor, funcţionează în condiţii optime.

Nu trebuie decât să deschizi YouTube sau orice site pe care vrei să-l vezi direct pe televizor şi să apeşi pe butonul Google Cast, aflat în meniul din dreapta sus al browserului Chrome.

google cast definitivatPentru a realiza streamingul pe televizor îţi trebuie, bineînţeles, un Chromecast, un gadget pe care îl puteţi cumpăra din magazinele din România la preţuri între 100-250 de lei, şi un router Wi-Fi.

Conectaţi Chromecast-ul la o mufă HDMI a televizorului şi, cu ajutorul aplicaţiei pentru mobil sau desktop, la router-ul Wi-Fi. Aplicaţia Google Cast o găsiţi în Google Play sau pe site-ul oficial Google Cast.

Din momentul în care aţi conectat gadgetul, veţi putea vedea pe televizor tot conţinutul de pe browserul Chrome, dar şi din alte aplicaţii care permit streamingul, precum Youtube.

Un review complect cu Chromecast 2 vedeţi în clipul video de mai jos, realizat de GadgetReport.ro.

GadgetReport.ro a testat anterior şi prima generaţie Chromecast. Singurele diferente relevante dintre cele doua dispozitive sunt legate de design si de placile wireless diferite (AC pe Chromecast 2.0 respectiv B/G/N pe prima generatie).

Cel putin in cazul conexiunii wireless, nu exista nicio diferenta sesizabila, in conditiile in care aveti o conexiune buna de internet si, mai ales, daca aveti un router care NU are Wi-Fi 802.11.ac.

Dacă aveţi un apartament normal şi un semnal de internet optim, vă puteţi descurca foarte bine şi cu prima generaţie Chromecast care costă ceva mai puţin.

În redacţia GadgetReport.ro avem conectate ambele dispozitive, iar ambele funcţionează în condiţii optime cu Google Cast.

Asa ca, daca nu aveti un router pe AC, alegeti varianta Chromecast 1.0. Este mai ieftina si ofera o experienta multimedia optima, dovada clipul video de mai jos.