Google lanseaza joi Youtube Romania (VIDEO)

Data: 24/04/2013 | Autor: .

youtuberomania

 

 

Google lanseaza, joi, versiunea romaneasca a YouTube.  Portalul, deja disponibil intr-o versiune beta, va prioritiza cautarile in limba romana.

Meniul include, cum era de asteptat, cateva expresii care suna cel putin ciudat la prima vedere, de la “abonamentele mele” la “rasfoiti canale”.

Trecand dincolo de aceasta problema, Youtube in limba romana promite o cautare personalizata pentru cei care vor sa gaseasca clipuri in romaneste.

Cel mai urmarit clip “made in Romania” de pe Youtube este, in prezent, piesa Alexandrei Stan Lemonade. De cand a fost postat pe Youtube, in data de 4 iunie 2012, acest videoclip a atras peste 48 de milioane de vizualizari.

Pe locul doi se afla videoclipul Nothing Else Matters al trupei Metallica, ce a strans aproape 40 de milioane de vizualizari din 9 iulie 2007 pana in prezent.

Videoclipul My Passion al trupei romanesti Akcent ocupa locul trei, cu 35 de milioane de vizualizari din noiembrie 2010 incoace.

Pozitia a patra este detinuta de videoclipul Riders on the storm al trupei The Doors, care a atras 30,7 milioane de vizualizari din 9 martie 2009 pana in prezent.

Locul 5 revine cantaretei din Bulgaria, Andreea (Sahara), pentru videoclipul Halele, intrepretat impreuna cu producatorul roman Costi Ionita si care a strans 28,5 milioane de vizualizari din iulie 2009 de cand a fost postat.

In top 10 mai apar trupe si cantareti din Romania precum Alex Mica, Fly Project si Inna, relateaza DailyBusiness.ro