Google pregătește lansarea unui smartwatch Pixel. A cumpărat o tehnologie Fossil

Data: 18/01/2019 | Autor: .

Google pregătește lansarea unui smartwatch Pixel. A cumpărat o tehnologie FossilGoogle a plătit 40 de milioane de dolari pentru o tehnologie dezvoltată de Fossil pentru ceasurile inteligente. Decizia vine să amplifice speculațiile conform cărora Google va lansa un smartwatch Pixel, cu sistemul de operare Google Wear OS, care va concura în mod direct cu Apple Watch și Samsung Gear, relatează GadgetReport.ro

Vicepreședintele executiv al Fossil Group, Greg McKelvey, a declarat că acordul de 40 de milioane de dolari va duce la lansarea „unei noi inovații în acest segment”, fără a preciza despre ce este vorba.

Fossil este unul dintre cei mai activi investitori în segmentul smartwatch-urilor. În 2015, a cumpărat cu 260 de milioane de dolari brandul și tehnologia Misfit, iar de atunci a dezvoltat un business semnificativ în acest domeniu, cifrat la 160 de milioane de dolari.

Fossil produce ceasuri inteligente atât sub brandul propriu cât și pentru mărci precum Michael Kors, Burberry și Adidas.  Tranzacția cu Google pune bazele unui parteneriat între cele două companii, iar Fossil va continua să producă ceasuri inteligente. Acordul cu Google este „concentrat pe un produs pe care l-am dezvoltat pe partea premium a platformei, unic în piață”, a spus McKelvey. Potrivit Wired, cel mai probabil tranzacția vizează o tehnologie orientată către segmentul de fitness.

Cea mai recentă lansare de smartwatch a companiei Fossil a fost un ceas sportiv certificat. Fossil Sport (255 dolari) are GPS, un senzor pentru ritmul cardiac și o baterie decentă, care ține câteva zile. Smartwatch-ul este propulsat de chipul Qualcomm Snapdragon 3100, care a fost modificat de la versiunea anterioară, pentru a oferi mai mult control asupra datelor de sănătate și fitness.

Ceasul rulează sistemul de operare Google Wear OS. Dincolo de colaborarea dintre Google și Fossil, cert este că categoria de sănătate și fitness a ajuns un driver important pentru smartwatch-uri. Apple reprezintă cel mai bun exemplu. După lansarea originalului Apple Watch, compania s-a concentrat pe producția unui ceas sportiv, adăugând GPS-ul și impermeabilizarea dispozitivului. Câteva generații mai târziu, Apple Watch are  inclusiv o aplicație medicală, care înregistrează EKG-ul.

Începând cu al treilea trimestru al anului 2018, Apple a devenit numărul unu în piața smartwatch-urilor, potrivit firmei de cercetare IDC.