Google pregateste un nou Android TV. Cum va arata consola multimedia

Data: 6/04/2014 | Autor: .

android_tv-gadgetreport

Google pregateste lansarea unui nou set-top box multimedia, cu sistemul de operare Android. Este un produs nou, cu o alta filozofie, promit cei de la Google, diferit fata de Google TV, gadgetul care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor.

Potrivit unor documente Google obtinute de The Verge, noua consola ar putea lua forma unui simplu card inteligent care se va introduce in televizor, in HDMI sau in slotul CAM, si va aduce pe ecran o interfata cu aplicatii diverse ce vor facilita accesul la filme, seriale, muzica si jocuri, direct de pe internet.

Utilizatorii vor putea sa navigheze in meniu folosindu-se de un o telecomanda speciala, cu activare vocala.

Google promite ca pentru a ajunge la un film sau un joc, nu va trebui sa dam mai mult de trei clickuri, asta pentru ca interfata va fi una intuitiva, realizata sub forma unor cards, ca in Google Now.

Utilizatorii vor primi, astfel, pe ecran recomandari privind filmele, serialele si jocurile, pe baza unui algoritm care analizeaza cautarile anterioare.

android_tv_2-800x449

Noul Android TV ar urma sa includa, bineinteles, si aplicatiile devenite standard in industrie, precum Vevo, Netflix, Hulu, Pandora dar si aplicatii native, precum Play Movies, YouTube si Hangouts.

Interesant este ca Google va continua sa vanda in acelasi timp si Chromecast, cele doua platforme urmand sa functioneze independent, adresandu-se unor categorii diferite de clienti.

Android TV ar urma sa concureze cu noul Amazon Fire TV, cu Apple TV si Roku, in timp ce Chromecast va ataca piata stick-urilor inteligente HDMI, in genul Tronsmart sau Roku, despre care v-am relatat pe larg pe GadgetReport.ro.

Cei de la The Verge spun ca Google tine secreta data lansarii noii console TV.

Nu este exclus sa o vedem cat de curand, mai cu seama ca avem deja o piata in crestere, odata cu Amazon Fire TV si mult asteptata relansare a Apple TV, in luna iunie.