Google pregateste prima tableta

Data: 19/12/2011 | Autor: .

Google ar putea lansa prima sa tableta in primul semestru din 2012, a declarat Eric Schmidt, seful companiei.“In urmatoarele sase luni pregatim lansarea pe piata a unei tablete de cea mai buna calitate”, a afirmat Schmidt, intr-un interviu pentru cotidianul italian Corriere della Sera.

 Presa internationala a vazut in declaratia acestuia doua tendinte importante pentru gigantul de pe internet.

In primul rand, dupa smartphone si notebookuri, Google vrea sa devina un jucator activ si pe piata tabletelor, existand deja zvonuri privind colaborarea stransa pe care o are cu Motorola pe acest segment.

Cum ar putea arata prima tableta Google? Daca oficial nu s-a spus niciun cuvant, surse din piata afirma ca aceasta va folosi, cu siguranta, un procesor quad-core la 1,6 sau chiar 2.0 Ghz, intre 2-4 GB de RAM, un hard de peste 60 GB si posibilitatea de salvare de continut on cloud.

Tableta va prezenta, cel mai probabil, un ecran cu o rezolutie full HD, protejat de Gorilla Glass, si un dock capabil sa redea continutul in format 3D.

In al doilea rand, anuntul anticipeaza faptul ca Google pregateste implementarea la scara globala a sistemului de operare Android Ice Cream 4.0, pentru a oferi o experienta mult mai atractiva utilizatorilor de tablete Android.

In prezent, cele mai multe tablete utilizeaza Android 3.0 (Honeycomb), un software bun insa care mai are unele probleme, in principal la nivelul optimizarii.