Google, schimbare fundamentala! A inceput sa faca curatenie pe internet

Data: 26/06/2014 | Autor: .

google-sters-dateGoogle a anuntat, oficial, ca a inceput sa stearga primele date reclamate de utilizatori de pe motorul de cautare, in virtutea “dreptului de a fi uitat”, impus de Curtea Europeana de Justitie.

Potrivit  companiei, au fost primite peste 50.000 de cereri pentru stergerea unor infomatii, iar procesul va avea loc treptat, pentru ca este o munca laborioasa.

Dupa finalizarea procesului, cei care au reclamat stergerea datelor vor putea vedea pe internet in locul acestora mesajul “search results may have been removed.”

Purtatorul de cuvant al Google Europe, Al Verney, a declarat, citat de The Wall Street Journal, ca fiecare cerere va fi analizata si utilizatorul va primi un raspuns privind respectarea dreptului de a fi uitat pe internet.

Pentru a putea fi sterse datele care nu mai doriti sa apara in cautarile Google, trebuie sa completati o cerere speciala, insotita de o fotografie.

right-to-be-forgotten «Fiecare solicitare individuală va fi evaluată și se va încerca atingerea unui compromis între dreptul persoanei la confidențialitate și dreptul publicului de a afla și de a distribui informații », afirma Google in paginaunde puteti solicita stergerea informatiilor.

« La evaluarea solicitării, rezultatele vor fi analizate pentru a se stabili dacă includ informații despre dvs., care nu mai sunt de actualitate, precum și dacă aceste informații sunt de interes public (de ex., informații despre escrocherii financiare, despre malpraxis, despre condamnări penale sau despre comportamentul public al funcționarilor guvernamentali) », mai precizeaza Google.

« Pentru ca Google să vă evalueze solicitarea, trebuie să:

(a) specificați adresa URL a fiecărui link care se afișează la căutarea numelui dvs. pe Google și care solicitați să fie eliminat. (Puteți să copiați adresa URL din bara browserului după ce dați clic pe respectivul rezultat al căutării).

(b) explicați (dacă nu este clar) de ce se referă la dvs. pagina din link (sau dacă trimiteți acest formular în numele altei persoane, de ce se referă la persoana respectivă);
(c) explicați de ce această adresă URL din rezultatele căutării este nerelevantă, învechită sau neadecvată », precizeaza Google.

Mai multe detalii aflati de AICI.