Google Takeout. Cum îţi descarci toate datele din Google şi îţi ştergi contul

Data: 2/04/2018 | Autor: .

google takeout google-takeout-22

Dacă vreţi să aflaţi ce informaţii deţine Google despre voi şi să le descărcaţi în propriul laptop sau telefon, apelaţi la Google Takeout, un serviciu pe care compania îl pune la dispoziţie tuturor celor interesaţi să afle ce informaţii apar despre ei pe internet, relatează GadgetReport.ro

Potrivit experților de la Starbyte, Google Takeout oferă tuturor utilizatorilor posibilitatea de a descărca toate datele acumulate de motorul de căutare. Pentru a face acest lucru, intraţi pe pagina aplicaţiei Google Takeout şi logaţi-vă cu contul de Gmail.

Veţi vedea o listă cu toate serviciile Google pe care le-aţi folosit. Apăsaţi ON pe serviciile de pe care doriţi să exportaţi datele şi apoi NEXT.

Alegeţi apoi formatul în care vreţi să descărcaţi datele şi apoi selectaţi sursa de descărcare care poate fi Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive sau direct în calculatorul dvs.

Google va extrage toate datele solicitate şi veţi primi pe email un link de pe care veţi putea face descărcarea. Linkul Google Takeout expiră în 7 zile de la lansare.

google takeout google-take-out

Google Takeout vă permite să descărcaţi datele din Google, însă nu le şi şterge de pe internet. Pentru a face acest lucru, trebuie să intraţi în contul de Google de unde aveţi posibilitatea de a şterge informaţiile, inclusiv contul de Google.

Din momentul în care aţi solicitat ştergerea datelor sau a contului de Google, va dura aproximativ 2 săptămâni ca informaţiile să fie şterse complet de pe serverele companiei. În tot acest timp, dacă vă răzgândiţi, puteţi restabili serviciile logându-vă în contul de Google şi solicitând acest lucru.

Trebuie să ştiţi că datele privind căutările voastre şi site-urile vizitate sunt stocate separat, în My Activity. Intraţi în contul de Google, apăsaţi pe More, din colţul din dreapta sus a paginii, iar apoi alegeţi Delete activity by. Din momentul îi care aţi stabilit ce vreţi să fie şters, apăsaţi pe linkul Delete.

AFLATI DIN LINKUL DE LA JOS CUM VĂ ŞTERGEŢI CONTUL DE Facebook

#DeleteFacebook. Cum îţi ştergi contul de pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.