GoPro Hero 8. Un plus de stabilizare, filmare excelentă în 4K

Data: 2/10/2019 | Autor: .

GoPro Hero 8. Un plus de stabilizare, filmare excelentă în 4K

GoPro a lansat noua cameră de acțiune GoPro Hero 8. Față de generația anterioară, Hero 8 vine cu câteva avantaje, printre care cel mai important îl reprezintă stabilizarea optimă a imaginii, cu Max HyperSmooth, relatează GadgetReport.ro

La prima vedere, GoPro Hero 8 pare a fi doar un simplu upgrade minor la Hero 7, camera care a resetat, cu adevărat, standardele în materie.

GoPro Hero 8 se remarcă, în primul rând, prin carcasa puțin mai mare, însă mai ușoară, și care, spre deosebire de generația de anul trecut, are în partea de jos o priză specială care îți permite să o conectezi mai ușor la accesorii.

Chiar dacă specificațiile hardware sunt, în esență, aceleași cu Hero 7, GoPro Hero 8 filmează și fotografiază mai bine grație optimizării software superioare.

Imaginile au parcă mai multă culoare, un contrast mai bun, un rol semnificativ jucându-l aici și pelicula de sticlă mai subțire care protejează senzorul de imagine.

În plus, unghiul de captare a imaginii este acum mult mai larg, cu trei moduri predefinite.

Principalul avantaj adus de GoPro Hero 8 este dat de stabilizarea optică îmbunătățită. Cu Max HyperSmooth, diferența în filmare față de Hero 7 este evidentă.

Imaginile sunt mai bune, fără să tremure aproape deloc indiferent de unde și cum filmezi, inclusiv in slow motion.

GoPro Hero 8 vine, în plus, și cu o nouă versiune software care oferă acces mult mai ușor la funcțiile de înregistrare și fotografiere. Boost Mode și TimeWarp 2.0 ies în evidență, la fel ca și sunetul optimizat, mult mai clar decât la generația anterioară, grație eliminării zgomotelor de fundal cu un software dedicat.

În plus, vei putea să transmiți live pe social media cu funcția specială din aplicația dedicată GoPro.

GoPro Hero 8 vine cu propria baterie, capabilă să tragă video la 1080p/60 fps timp de până la 80 de minute, însă poți să folosești și bateriile de pe Hero 7, ceea ce reprezintă un avantaj.

La fel ca la Hero 7, poți să iei camera la mare sau la piscină și să înregistrezi video în diverse formate. Față de modelul anterior, ne-a plăcut însă că GoPro a adăugat un editor video inteligent, care te ajută să îți produci propriile filme la standarde excelente, foarte simplu și rapid.

La capitolul accesorii, GoPro Hero 8 iese în evidență cu Media Mod, un pachet special care aduce un ecran suplimentar și un microfon dedicat, camera devenind astfel un instrument excelent pentru jurnaliști și bloggeri.

GoPro Hero 8 Black poate fi precomandată deja, în România, de AICI, la prețul de 2100 de lei. Acesoriile din gama Mod încă nu au ajuns pe piață, însă știm că vor costa între 50 și 80 de euro.

Merită achiziția? Dacă ai deja un Hero 7 și folosești camera doar în vacanțe, fără pretenții profesionale, n-are sens să o schimbi cu Hero 8. Dacă vrei să ai cea mai bună cameră de la GoPro, cu care să fotografiezi și să filmezi în unghi larg și să editezi imaginile rapid,  achiziția este una foarte bună.

O altă variantă, dacă vrei ceva și mai performant, este să cumperi noua GoPro Max. Camera trage în 360 de grade și are patru lentile. Prețul este unul pe măsură, de 500 de euro.