Industria de tehnologie trece, oficial, la standardul 8K

Data: 23/09/2019 | Autor: .

După SD, HD, FullHD și 4K, industria de tehnologie trece, oficial, la standardul 8K. The Consumer Technology Association a anunțat logo-ul și standardele în limitele cărora producătorii de televizoare trebuie să se conformeze, relatează GadgetReport.ro

Pentru a putea afișa logo-ul 8K, producătorii vor trebui să furnizeze ecrane cu rezoluția de minim 7,680 x 4,320 pixeli și 36 milioane de pixeli, care să suporte 24, 30 sau 60 frame-uri pe secundă. Display-urile 8K vor trebui să producă minim culori la10 biti, să ofere standardul HDR și să folosească HDCP 2.2.

Asociația impune producătorilor și obligativitatea ca noile televizoare 8K să fie capabile să facă upscaling de la conținutul SD, HD și 4K.

Potrivit asociației, ecranul 8K permite afişarea unor imagini de până la 4 ori mai clare decât cele 4K şi de 16 ori mai bune decât poate afişa un televizor Full HD.

Dincolo de ecranul incredibil, televizoarele 8K beneficiază de cele mai noi soluţii software, astfel că sunt capabile să redea, simultan, conţinut de pe internet şi programe TV în format clasic, alături de jocuri şi aplicaţii video-chat.

Primele televizoare cu noul logo 8K vor fi lansate începând de anul viitor.

Samsung prezintă prima tehnologie 8K HDR10+ din lume

LG anunță punerea în vânzare a primului televizor OLED 8K