LG anunță punerea în vânzare a primului televizor OLED 8K

Data: 4/06/2019 | Autor: .

LG Electronics (LG) a pus în vânzare primul televizor OLED 8K din lume (modelul 88Z9), precomenzile pentru TV-ul de 88 de inch începând din această săptămână în Coreea de Sud. Disponibilitatea pe piețele-cheie din America de Nord și Europa va începe din al treilea trimestru al anului, relatează GadgetReport.ro

Televizorul OLED 8K de la LG folosește un panou avansat, cu peste 33.000.000 de pixeli auto-emitenți ce formează imaginea de o calitate consacrată a televizorului OLED LG: cele mai vii culori, cu un unghi larg de vizionare, o rată de contrast infinită și un negru adevărat.

Imaginile sunt excepțional de clare pe televizorul de 88 de inch, grație rezoluției 8K Ultra HD (7.680 x 4.320) ce oferă de 16 ori numărul de pixeli față de full HD și de patru ori față de UHD.

Performanța superioară a panoului LG OLED 8K este susținută de a doua generație de procesoare inteligente α (Alpha) 9 Gen 2 8K.

Procesorul crește calitatea imaginii și sunetului prin intermediul tehnologiei deep learning și accesului la o bază extinsă de informații vizuale. Acest lucru permite cipului să optimizeze conținutul prin recunoașterea calității sursei și implementarea celui mai bun algoritm, ceea ce garantează imagini de un realism incredibil.

Prin procesorul α9 Gen 2 8K, televizorul LG OLED 8K de 88 inch se poate lăuda cu capabilități de procesare crescute; acesta poate face eficient upscaling 8K și îmbunătăți reducerea artefactelor (acum în șase pași, față de cei patru din versiunea 4K), rezultatul fiind cea mai veridică imagine 8K în momentul tranziției de la conținut 4K (3.840 x 2.160) sau 2K (1.920 x 1.080). Procesorul analizează și condițiile ambientale, pentru a obține nivelul optim de luminozitate a ecranului.

Modelul LG 88Z9 captivează și mai mult utilizatorul prin performanța sa audio impresionantă. Calitatea sunetului este îmbunătățită printr-un algoritm inteligent, ce poate mixa sunetul pe două canale pentru a oferi un sunet surround 5.1 virtual convingător. Tehnologia deep learning îmbunătățește semnificativ rezultatul, analizând conținutul-sursă pentru a produce efecte sonore îmbunătățite în filme, un bas mai profund pentru muzică și voci mai clare în cazul evenimentelor sportive.

Utilizatorii pot ajusta sunetul pentru a se potrivi condițiilor de vizionare, sau pot permite televizorului să aleagă nivelurile optime pentru mediul de audiție.

Pentru a furniza o experiență HDR de neuitat, televizorul LG OLED 8K dispune de tehnologia Dolby Atmos, oferind un sunet incredibil de realist și îmbunătățind inteligent detaliile de conținut compatibile cu Dolby Vision. Televizorul suportă HDMI 2.1, ceea ce le permite utilizatorilor să se bucure de conținut 8K la viteza de 60 de cadre pe secundă.

Televizorul suportă și modul automat de latență scăzută (automatic low latency mode – ALLM), rată variabilă de refresh (variable refresh rate – VRR), precum și canal avansat de retur audio (enhanced audio return channel – eARC).

Pe anumite piețe, televizorul LG OLED 8K va oferi versiuni încorporate ale asistenților Google Assistant și Amazon Alexa, pentru un maximum de flexibilitate, convenabilitate și control al televizorului și dispozitivelor inteligente conectate.

LG

LG aduce primul OLED TV 8K

“A fi primii de pe piață cu primul și cel mai mare televizor OLED 8K din lume demonstrează hotărârea noastră de a fi liderii segmentului de televizoare ultra-premium și de a oferi cea mai bună experiență de vizionare,” a declarat Brian Kwon, președintele diviziilor Mobile Communications și Home Entertainment din cadrul LG.

“LG a fost un pionier prin aducerea pe piață a tehnologiei OLED și vom continua să introducem tehnologii de vârf pentru televizoare, ce împing mereu limitele posibilului în domeniul home entertainment.”

În România, televizorul OLED 8K de la LG ar urma să ajungă la finalul acestui an, la un preț încă neanunțat.