GPS-ul viitorului proiecteaza ruta prin parbriz cu ajutorul realitatii augmentate 3D

Data: 28/10/2011 | Autor: .

Un nou sistem de realitate augmentata, ce tocmai a castigat premiul cel mare la o competitie de navigatie din Munchen, promite sa transforme intreaga lume intr-un imens display GPS.

Creat de o compania Making Virtual Solid (MVS) din California, sistemul proiecteaza, practic, imagini din dispozitivul GPS pe parbrizul masinii pentru a crea o ruta usor de urmarit de orice sofer.

Practic, tehnologia MVS nu creeaza o ruta pe o harta, si afiseaza un „cablu virtual” care apare efectiv deasupra soselei si care urmareste drumul pe care masina trebuie sa il parcurga.

Sistemul este construit pentru a atrage atentia soferului mult mai putin decat GPS-urile clasice si functioneaza la fel de bine si ziua si noaptea.

Tehnologia va functiona si impreuna cu alte sisteme de navigatie GPS preinstalate in masina.

De asemenea, noul sistem poate afisa semne virtuale de circulatie precum si informatii importante, si functioneaza la o rata de refresh de 60 de frame-uri pe secunda.

Compania producatoare este in prezent in cautare de parteneri pentru a dezvolta sistemul la un pret accesibil care sa permita sa fie instalat in fiecare masina din lume, potrivit Physorg.com.

Urmariti mai jos o demonstratie video: