Grapinizer, aplicaţia care te învaţă să scrii in stilul Mariei Grapini

Data: 23/07/2015 | Autor: .

grapini

Încăpăţânarea europarlamentarei Maria Grapini de a nu accepta că are probleme cu limba română şi de a susţine că presa o vânează pe nedrept nu a făcut decât să-i aducă şi mai multă atenţie din partea internauţilor. Astfel, a apărut o aplicaţie care transformă orice text scris în limba română într-un text în grapineză.

Aplicaţia online, numită Grapinizer, a apărut după o serie de greşeli flagrante ale Mariei Grapini, relatează Romaniatv.net

După ce le-a urat prietenilor de pe Facebook o săptămână fără sănătate şi fără bucurii, acesta a revenit cu o urare de „duminecă relaxantă”, dar şi cu un status despre florile care „înfrumuseţesc” casa. Mai mult, Grapini a refuzat oferta gratuită a unei tinere care s-a oferit să-i corecteze mesajele înainte de publicarea pe Facebook.

Grapinizer. Un proiect european. Învăţăm să scrim împreună. Singura unealtă care îţi grapinizează textele”, anunţă iniţiatorii proiectului, care îi invită pe vizitatorii site-ului să-şi „grapinizeze” textele.
Astfel, aplicaţia online adaugă virgule fără rost, schimbă ordinea literelor în cuvinte, elimină spaţiul după semnele de punctuaţie şi poate iniţia pe oricine în tainele greşelilor gramaticale marca Maria Grapini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.