Grapinizer, aplicaţia care te învaţă să scrii in stilul Mariei Grapini

Data: 23/07/2015 | Autor: .

grapini

Încăpăţânarea europarlamentarei Maria Grapini de a nu accepta că are probleme cu limba română şi de a susţine că presa o vânează pe nedrept nu a făcut decât să-i aducă şi mai multă atenţie din partea internauţilor. Astfel, a apărut o aplicaţie care transformă orice text scris în limba română într-un text în grapineză.

Aplicaţia online, numită Grapinizer, a apărut după o serie de greşeli flagrante ale Mariei Grapini, relatează Romaniatv.net

După ce le-a urat prietenilor de pe Facebook o săptămână fără sănătate şi fără bucurii, acesta a revenit cu o urare de „duminecă relaxantă”, dar şi cu un status despre florile care „înfrumuseţesc” casa. Mai mult, Grapini a refuzat oferta gratuită a unei tinere care s-a oferit să-i corecteze mesajele înainte de publicarea pe Facebook.

Grapinizer. Un proiect european. Învăţăm să scrim împreună. Singura unealtă care îţi grapinizează textele”, anunţă iniţiatorii proiectului, care îi invită pe vizitatorii site-ului să-şi „grapinizeze” textele.
Astfel, aplicaţia online adaugă virgule fără rost, schimbă ordinea literelor în cuvinte, elimină spaţiul după semnele de punctuaţie şi poate iniţia pe oricine în tainele greşelilor gramaticale marca Maria Grapini.