The Great Beauty, cel mai bun film european al anului (VIDEO)

The-Great-Beauty-512x287

Lungmetrajul „The Great Beauty/ La Grande Bellezza”, de Paolo Sorrentino, a primit trofeul pentru cel mai bun film la gala Academiei de Film Europene (EFA), care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la Berlin, relateaza Mediafax.

Trofeul pentru cel mai bun film i-a fost înmânat regizorului Paolo Sorrentino de către Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret.

De altfel, filmul „The Great Beauty” a fost marele câştigător al ediţiei din acest an a premiilor EFA, adjudecându-şi patru premii, inclusiv pentru „cel mai bun regizor european” (Paolo Sorrentino), pentru „cel mai bun actor european” (Toni Servillo) şi pentru „cel mai bun editor de film” (Cristiano Travaglioli).

„The Great Beauty” spune povestea unui scriitor aflat în pragul bătrâneţii, Jep Gambardella (interpretat de Toni Servillo), care îşi rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni.

Totodată, filmul „The Great Beauty” a fost selecţionat în competiţia oficială a ediţiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, la care regizorul Abdellatif Kechiche a fost recompensat cu Palme d’Or, pentru lungmetrajul „La Vie d’Adèle: Chapitres 1 & 2”.

În schimb, sâmbătă seara, la gala Academiei de Film Europene, filmul „La Vie d’Adèle” a fost marele perdant, neprimind niciun trofeu.