Halo Infinite, cel mai scump joc din istorie

Data: 8/04/2019 | Autor: .

Halo Infinite, cel mai scump joc din istorie

Halo Infinite, noul joc dezvoltat de Microsoft, va rivaliza cu filmele de la Hollywood, cel puțin din punct de vedere al costurilor de producție. Microsoft și 343 Industries investesc în noul titlu peste 500 de milioane de dolari, Halo Infinite urmând să devină, astfel, cel mai scump joc produs vreodată, relatează GadgetReport.ro

Site-ul german Xbox Dynasty, citat de DigitalTrends,  relatează că Halo Infinite va costa mai mult decât Grand Theft Auto 5 și Red Dead Redemption 2 la un loc. Rockstar Games a cheltuit, pentru aceste jocuri, peste 300 de milioane de dolari.

Cele mai scumpe jocuri din istorie erau, până în prezent, Destiny și Call of Duty: Modern Warfare 2, care au avut bugete de producție de 300 de milioane de dolari.

Anunțat printr-un teaser spectaculos, la conferința E3 2018, Halo Infinite este dezvoltat cu noul motor Slipspace Engine, care a fost proiectat in-house pentru viitoarele jocuri din franciză.

343 Industries a anunțat, luna trecută, că Halo Infinite va fi un adevărat „reboot spiritual” al francizei, noi detalii despre joc urmând să fie prezentate la E3 2019.

Jocul, ce va beneficia de o grafică spectaculoasă 4K și un story demn de filmele de la Hollywood, va fi lansat cu ocazia acestui eveniment, cel mai probabil, odată cu noua consolă Xbox, de asemenea aflată în dezvoltare.