Hasbro cere retragerea Asus Transformer Prime

Data: 23/12/2011 | Autor: .

Producatorul de jucarii Hasbro vrea sa dea in judecata compania Asus pentru folosirea, fara drept,  a denumirii “Transformer Prime”.

Potrivit The Verge, Hasbro a depus, in 2010, o cerere de inregistrare a marcii “Transformers Prime”, folosita pentru un serial de desene animate.

Compania detine, de altfel, si brandul “Transformers”, sub care vinde o gama larga de jocuri.

Hasbro a anuntat, intr-un comunicat, ca va actiona “in mod agresiv” pentru a-si proteja brandurile. Asus are 21 zile la dispozitie pentru a raspunde reclamatiei Hasbro.

Transformer Prime este prima tableta din lume care foloseste procesorul quad-core fabricat de nVidia, care functioneaza la frecventa de 1,3GHz. Specificatiile tehnice mai includ 1GB de memorie RAM si 32 sau 64GB spatiu de stocare.

Avand  o diagonala de 10,1 inci si un display Super IPS+ la 1280×800 de pixeli, este ceva mai subtire si mai usoara decat prima generatie. Are o grosime de doar 8,3 milimetri si o greutate de 586 de grame.

 La capitolul dotari, tableta mai prezinta, printre altele, doua camere foto-video, una frontala de 1,2MP si o alta principala de 8 megapixeli, capabila sa inregistreze FullHD.

Continutul video poate fi redat pe un televizor prin intermediul mufei miniHDMI.

La fel ca si prima generatie, ASUS a dotat tableta cu un dock si o tastatura ce permite folosirea gadgetului ca un laptop. In plus creste autonomia gadgetului de la 12 la 18 ore.

Transformer Prime ruleaza sistemul de operare Android 3.2, urmand apoi sa primeasca un update la versiunea 4.0 “IcecreamSandwich”.

In Statele Unite, tableta va costa 499 dolari (32 GB) si 599 dolari pentru cea de 64 GB. Preturile pentru Romania nu au fost anuntate, pentru moment.