Huawei a ,,greșit’’ din nou. P40 Pro, promovat cu fotografii făcute cu un DSLR

Data: 21/04/2020 | Autor: .

Huawei a lansat, recent, un concurs de fotografie pe care îl promovează o imagine spectaculoasă despre care afirmă că este realizată cu un smartphone Huawei. Problema este că aceasta a fost realizată, de fapt, cu o cameră profesională DSLR, relatează GadgetReport.ro

,,Greșeala’’ a fost descoperită de un utilizator al serviciului Weibo, Huapeng Zhao, cel care a câștigat locul 2 la concursul iPhone Photography Awards din 2018, cu o fotografie realizată cu un iPhone 6.

Zhao a declarat că fotografia promovată de Huawei i s-a părut familiară și a căutat-o pe internet. A descoperit-o destul de repede, pe platforma 500px, și a aflat, cu uimire, că a fost de fapt realizată cu un aparat profesional Nikon D850 de 3000 de dolari. Ulterior, a mai descoperit o fotografie promovată de Huawei, realizată tot cu un DSLR.

Huawei și-a cerut public scuze pentru ,,greșeală’’, afirmând că fotografiile din clipul video de promovare a concursului de fotografie au fost „marcate greșit” din cauza „unei lipse de supraveghere a editorului”.

Chinezii au declarat că imaginile au scopul de a încuraja oamenii să-și împărtășească fotografiile pe platforma online a Huawei.

Huawei nu se află la prima astfel de ,,greșeală’’. S-a întâmplat și cu telefonul P9, atunci când pe social media a fost postată o imagine despre care s-a spus că este fotografiată cu Huawei P9. La fel s-a întâmplat și cu P30, care a fost, de asemenea, asociat cu imagini captate cu DSLR.

,,Am dori să reiterăm faptul că acestea sunt, de fapt, doar materiale promoționale și sunt destinate doar să sugereze caracteristicile unice noi care vor veni cu seria Huawei P30. Huawei a achiziționat licențele pentru imaginile originale, iar afișele sunt doar redări artistice ale funcțiilor menționate. Am dori să profităm de această ocazie pentru a mulțumi mass-media pentru interesul legat de reclamele noastre’’, afirma, la vremea respectivă, compania chineză.