Cum să îți transformi telefonul într-o cameră web

Data: 14/04/2020 | Autor: .

Ne aflăm într-o perioadă în care interacțiunea cu prietenii, cu colegii, cu familia, a devenit o experiență virtuală. Prin Skype sau prin Zoom, indiferent ce aplicație video folosești, probabil că, în absența unei camere web performante, ai fost nemulțumit de calitatea imaginii. Vestea bună este că poți să rezolvi problema destul de ușor, prin transformarea camerei de pe telefon într-o cameră web.

Camera de pe telefon va oferi o calitate video mai bună față de majoritatea camerelor web care echipează laptopurile. Îți va trebui, bineînțeles, un mini trepied pe care să pui telefonul.

Sfatul nostru este să folosești camera principală a telefonului și nu cea de selfie, pentru că oferă o imagine de o calitate mai bună.

În fine, ca să conectezi telefonul la laptop, o poți face wireless sau prin intermediul unui cablu USB.

Ai nevoie, bineînțeles, și de o aplicație dedicată. Pentru telefoanele cu Android îți recomandăm DroidCam . Aceasta funcționează cu laptopurile și PC-urile cu Windows, prin intermediul clientului desktop.

Configurarea este simplă. Lansezi aplicația Android și vei primi un număr IP pe care trebuie să îl introduci în aplicația de Windows. Nu îți mai rămâne decât să atingi pictograma circulară din partea dreaptă sus din aplicația Android pentru a întuneca ecranul în timp ce utilizezi telefonul ca webcam.

Din setările aplicației (cele trei puncte), poți regla calitatea imaginii.

DroidCam este compatibilă cu toate aplicațiile de video chat care utilizează o cameră web.

Aplicația are și o versiune premium, de 4,5 dolari, care oferă mai multe setări în Windows, cum ar fi controlul zoom-ului și opțiunea de a reda feedul video la o vizualizare mai bună. Versiunea gratuită, credem noi, este însă suficientă pentru majoritatea utilizatorilor.

Vrei o cameră web pentru zoom si skype? De ce să alegi Logitech HD Pro C920

NDI HX PENTRU IPHONE

Dacă ai un iPhone, o aplicație foarte bună este NDI HX Camera de la NewTek, disponibilă exclusiv pentru iOS. Aplicația o poți folosi însă numai cu laptopurile și PC-urile cu Windows, prin intermediul unui client de desktop intitulat NDI Tools pentru Windows. Deși există un instrument NDI și pentru macOS, momentan nu include NDI Virtual Input și, prin urmare, nu vă poate transforma iPhone-ul într-o cameră web.

Dacă vrei să folosești varianta pentru Windows, instalarea este foarte simplă. Deschizi aplicația pe iPhone, și apeși apoi pe butonul NDI pentru a începe streaming-ul.

Pe laptop, lansezi NDI Virtual Input și faci click dreapta pe pictograma din zona de notificare. Imaginea ar trebui să apară instant, fără a fi necesară nicio altă setare suplimentară.

Nu îți mai rămâne decât să lansezi Zoom, Skype sau orice alt software pe care îl folosești pentru apeluri video și să alegi noua cameră NDI. În Zoom, de exemplu, intri în Video și Cameră foto. În Skype, apeși pe avatarul personal, apoi pe Setări , Audio și video, iar apoi pe Cameră foto.

În aplicația de iPhone, poți seta zoom-ul, luminozitatea, blițul camerei, sunetul din microfon și calitatea fluxului video.

Alte aplicații pe care le poți folosi sunt iVCam Webcam pentru Android și iOS , și EpocCam pentru Android și iOS .