Vrei o cameră web pentru zoom si skype? De ce să alegi Logitech HD Pro C920

Data: 3/04/2020 | Autor: .

Vrei o cameră web pentru zoom si skype? De ce să alegi Logitech HD Pro C920

În această perioadă de pandemie de coronavirus, în care suntem nevoiți să stăm în casă și să vorbim cu familia, cu colegii, cu prietenii, pe internet, să ai o cameră web de calitate nu mai este un moft, ci o necesitate. GadgetReport.ro vă prezintă una dintre cele mai bune soluții de pe piață, Logitech HD Pro C920, un gadget cu un raport preț-calitate foarte bun.

Dacă ai vrut să intri pe Skype sau pe Zoom și ai fost dezamăgit de camera de pe laptop – cele mai multe camere incorporate au 0.3 MP sau 1 MP, este timpul să faci o investiție într-o camera independentă, pe care să poți să o conectezi la laptop sau la PC, prin USB.

Pe piață există două categorii bine definite de camere web. Unele foarte ieftine, dar foarte proaste, similare cu cele pe care le ai pe laptop, și altele foarte scumpe, de peste 1500-2500 de lei, pe care, de asemenea, nu vi le recomandăm pentru că, la acești bani, mai bine cumpărați o cameră foto, ideal un mirrorless pe care îl puteți folosi pe post de web cam.

Între aceste două categorii se află produsul pe care vi-l recomandăm. Logitech HD Pro C920 costă 700-1000 de lei, în funcție de magazin, iar la acești bani vă oferă o performanță foarte bună.

Cu această camera veți putea efectua apeluri video full HD 1080p pe Skype și 720p pentru FaceTime, Google Hangouts și alte servicii de apeluri video.

Camera înregistrează în Full HD, la 30 de cadre pe secundă, un raport absolut ok pentru o conferință pe skype sau pe zoom. Imaginile captate cu lentilele Carl Zeiss sunt clare, cu culori bine calibrate și destul de luminoase, grație funcție de corecție automată a luminozității. Bineînțeles că, atunci când sunteți în conferință, ar fi bine să aprindeți un bec în apropiere – sfat valabil pentru orice tip de cameră, inclusiv pentru cele profesionale.

Logitech HD Pro C920 se remarcă și prin funcția de autofocus, care îi permite să își regleze imaginea automat, chiar dacă te plimbi în fața ei. Un aspect esențial pentru cei care vor să se înregistreze, de exemplu, în timp ce fac exerciții sportive sau experimentează diverse rețete în bucătărie.

Camera are doua microfoane, unul pe fiecare parte a camerei, astfel că înregistează un sunet stereo, destul de clar din toate unghiurile, cu un zgomot ambiental minim.

Logitech HD Pro C920 este atașată de o clemă din cauciuc, care se potrivește perfect cu ecranele de laptop și orice tip de monitor/tv LED. Deasemenea se poate înșuruba la un trepied folosind suportul încorporat.

Camera are un software dedicat, Logitech Webcam, compatibil cu Windows Vista, 7, 8.1 sau 10. Aplicația îți permite să mărești și să panoramezi imaginea, să capturezi imagini video și fotografii (până la 15 MP), să comuți între mai multe camere web și sa ajustezi setările in functie de lumina folosita si de necesitati.

Logitech HD Pro C920 încadrează foarte bine două persoane in acelasi cadru, iar pentru aceasta puteti folosi functia de pan-tilt.

Din testele făcute de noi, există și momente în care camera dă rateuri, când nu focalizează prea bine mai ales în condiții de luminozitate scăzute, sau când sunetul este puțin metalic, însă aceste situații sunt rare.

Un sfat important este să aveți grijă de lentilă, să o curățați tot timpul, pentru că absoarbe foarte rapid praful.

Pe ansamblu, însă, camera oferă un raport preț-calitate optim.

Cele mai noi drivere le găsiti pe acest link:

https://support.logi.com/hc/en-gb/articles/360024849133–Downloads-HD-Pro-Webcam-C920

Dacă vă interesează să o cumpărați, o puteți găsi la cel mai bun preț pe acest LINK.