Huawei P50 va fi lansat pe 29 iulie. Ce noutăți aduce?

Data: 22/07/2021 | Autor: .

Huawei a confirmat oficial că noua serie de smartphone-uri Huawei P50 va fi lansată pe 29 iulie. Interesant este că noile telefoane nu vor fi doar pentru China, un reprezentant al companiei din Finlanda afirmând că flagship-urile P50 vor fi lansate la nivel global.

Seria Huawei P50 ar trebui să includă modelele P50, P50 Pro şi P50 Pro+

Compania va continua să-și dezvolte propriul ecosistem, care se mândrește deja cu 134.000 de aplicații și peste 4 milioane de dezvoltatori inscriși în platforma Harmony.

Ilustrat deja cu imagini de prezentare neoficiale, Huawei P50  apare cu ecran plat și un sistem de patru camere foto, dispuse în două module separate. Se pare că Huawei adoptă camera cu elevație dublă, așa cum am mai văzut în ultima vreme de la producători precum Apple sau OnePlus. Fiecare modul de cameră include câte două lentile și doi senzori.

Un teaser oficial lansat ieri a confirmat că telefoanele Huawei P50 vor folosi în continuare camere Leica și că cel puțin un model va avea un obiectiv periscop de 125 mm cu diafragmă f / 3.4. Acesta pare a fi același obiectiv care era pe P40 Pro și Mate 40 Pro, dar zvonurile promit noi senzori pentru generația P50.

În ceea ce privește procesoarele, situația este mai puțin clară. Huawei are o cantitate redusă de cipuri Kirin 9000 și poate recurge la utilizarea Snapdragon 888 cu conectivitate numai 4G.

 

Cum arată Huawei P50 în cele mai detaliate imagini neoficiale de până acum

Va fi interesant de văzut modul în care acestea sunt împărțite între unitățile pentru China și piața globală.

În ceea ce privește designul, Huawei P50 Pro va include un ecran OLED curbat de 6.6 inch, perforat în dreptul camerei frontale cu o singură lentilă. Astfel, se pare că Huawei a renunțat la camera infraroșu, folosită de modelul anterior pentru autentificare prin recunoaștere facială. Tot downgrade poate fi considerată și substituirea difuzorului audio cu inducție în favoarea unei soluții de tip convențional.

Mai aflăm şi că Huawei oferă optimizări la capitolul captură video, scăpând de decolorare şi stuttering, care apar uneori când dai zoom şi filmezi. În plus, zoom-ul este acum mai lin la captura video.