Hypercarul SSC Tuatara. Cum arată cea mai rapidă mașină din lume

Data: 20/10/2020 | Autor: .

Producătorul auto SSC a înregistrat un nou record mondial de viteză, înscris oficial în Guinness Book Records. Cunoscutul pilot de curse Oliver Webb, aflat la volanul hypercarului Tuatara, a stabilit un nou record de viteză, de 510 kilometri la oră.

Recordul a fost stabilit sâmbătă, 10 octombrie, pe o porțiune de șapte mile de pe Route 160, între Las Vegas și Pahrump, Nevada.

 

Aceeași porțiune de drum a fost folosită în 2017, când Koenigsegg Agera RS a stabilit recordul anterior de viteză terestră cu o viteză de 445 Km/oră.

Criteriile Guinness Book Records impuneau o medie bidirecțională cu ambele curse într-o oră una de cealaltă pentru a ține cont de vânt și de pante. De asemenea, a necesitat un drum public și utilizarea de anvelope obișnuite, combustibil clasic și monitorizarea vitezei prin satelit.

SSC Tuatara a efectuat, astfel, două ture, în decurs de o oră, cu combustibil E85 și anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2.

Pe primul traseu, a înregistrat o viteză maximă de 484 km/oră, iar pe celălalt de 532 km/oră. Media a fost stabilită la 510 kilometri la oră.

Mașina condusă de Webb a fost prima produsă de Tuatara SSC.

SSC Tuatara a stabilit recordurile pentru cea mai rapidă milă pe un drum public (313,12 mph), cel mai rapid kilometru pe un drum public (517,16 kmh) și cea mai mare viteză atinsă pe un drum public.

SSC anunțat că va construi doar 100 de exemple de Tuatara. Fiecare dintre modelele produse în Richland, Washington, va costa 1,9 milioane de dolari.

Hypercarul este alimentat de un V-8 twin-turbo de 5,9 litri dezvoltat de SSC, care produce 1.350 cai putere pe 91 octan și 1.750 CP pe E85.

Motorul se rotește la 8.800 rpm și trimite putere roților din spate printr-o transmisie manuală automată cu 7 trepte, care se pot schimba în mai puțin de 100 de milisecunde. Transmisia este construită de CIMA din Italia.

SSC Tuatara are un coeficient de rezistență la aer de numai 0,279 – printre cele mai mici dintre toate hypercarurile produse vreodată.

Mașina are un șasiu și corpul realizate din fibră de carbon.

Până în prezent, SSC a construit doar trei Tuatara și plănuște să livreze alte 12 unități în 2021.