Ideea ingenioasă care face gustul roşiilor mai bun

Data: 25/08/2015 | Autor: .

rosii

Cercetătorii reuniţi sub egida US Department of Agriculture (USDA) au găsit o soluţie foarte simplă care face ca gustul roşiilor să devină mult mai bun.

Potrivit experţilor de la Agricultural Research Service şi Universităţii din Florida, pentru a potenţa gustul roşiilor, acestea trebuie scăldate în apă caldă.

În prezent, comercianţii de roşii le cumpără de la producători aproape verzi, iar acestea se coc pe drum, până să ajungă în magazine. În tot acest proces se pierde un lucru esenţial – gustul.

Expertul Jinhe Bai a declarat că prin metoda folosită de comercianţi, care folosesc inclusiv camioane refrigerante, sunt inhibaţi componenţii responsabili de gustul legumelor – 6-methyl-5-hepten-2-one, 2-methylbutanal si 2-phenylethanol.

Pentru a restabili gustul acestora, cercetătorii recomandă scăldarea roşiilor în apă caldă (52° C) pentru cinci minute, iar apoi răcirea lor până la 13° C.

Urmare a testelor făcute, roşiile şi-au recăpătat mirosul şi gustul natural.

Dacă nu sunteţi mulţumiţi de gustul roşiilor cumpărate din magazine, puteţi face şi voi acest experiment acasă.

Soluţia a fost prezentată în cadrul Congresului American de Chimie (250th National Meeting & Exposition of the American Chemical Society).

 

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.