Impusc-o pe Sarah Palin. Un shooter face furori pe internet

Data: 8/09/2011 | Autor: .

Jocul video “The Tea Party zombies must die” face furori in Statele Unite. Creat de Jason Oda, seful de la StarvingEyes, jocul este un shooter extrem de violent in care utilizatorul trebuie sa ucida sute de zombie care bantuie pe strazile din America.

Jocul, disponibil exclusiv online, la teapartyzombiesmustdie.com, nu exceleaza la capitolul grafica, insa socheaza prin personajele si elementele de decor.

Printre personajele negative se afla politicienii Sarah Palin si Michele Bachmann, ambele vazute drept potentiale candidate la alegerile prezidentiale din 2012, dar si o serie de vedete de televiziune de la Fox News, printre care Glenn Beck si Koch Brothers.

La capitolul decoruri, jocul ofera o serie de locatii inedite, de la studiourile FoxNews la Curtea Suprema de Justitie. Interesante sunt si unele mesaje scrise cu grafiti pe peretii cladirilor din joc – “MORE TAX KUTS 4 RICH FOKE!” sau “GO BACK 2 KENYA”, cu referire directa la originile presedintelui Obama.

La capitolul story, jocul nu straluceste, fiind un shooter de moda veche in care, cu ajutorul unui cutit sau armelor, trebuie sa faci “curatenie” prin orasul invadat de zombie.

Cu toate acestea, jocul este considerat un adevarat hit in SUA, acolo unde a creat numeroase controverse. Multi analisti si politicieni au criticat jocul si folosirea unor personaje cunoscute pe post de zombie, altii i-au laudat curajul lui Jason Oda. “E doar un proiect personal”, a declarat acesta. “Nu sunt ingrijorat in legatura cu efectele asupra business-ului meu”, a mai spus Oda, raspunzand astfel la temerile privind represaliile la care ar putea fi supus din partea autoritatilor.