Indicii despre iPad 3 in noua versiune iBooks

Data: 20/01/2012 | Autor: .

Noua versiune iBooks lansata joi de Apple nu este un motiv de bucurie doar pentru utilizatorii avizi de lectura ci pentru toti cei care asteapta cu nerabdare lansarea iPad 3.

Si asta pentru ca imaginile, efectele grafice si iconitele din iBooks 2 au o rezolutie dubla fata de cele din versiunea originala a aplicatiei. Iar motivul nu poate fi altul decat acela ca ele trebuie afisate corect pe un ipotetic iPad 3, ce va avea o rezolutie de 2.048 x 1.536 pixeli.

Desi rezolutia nu este chiar una „Retina display”, ea este foarte aproape. Noile display-uri de pe iPad 3 vor avea, astfel, o densitate de 260 de pixeli pe inch, doar putin mai mica decat cea de 300 de pixeli pe inch intalnita pe iPhone 4 si iPhone 4S.

Daca luam in calcul faptul ca distanta de la care este privit un iPad este putin mai mare decat cea de la care este privit un iPhone, putem spune ca noua iPad 3 va avea, practic, un display de tip Retina.

Pe de alta parte, este posibil ca rezolutia elementelor grafice din noua versiune iBooks sa fie doar o miscare de marketing a celor de la Apple, care sa alimenteze astfel bursa zvonurilor privind o eventuala tableta iPad 3. Ramane de vazut, pentru ca cele mai optimiste zvonuri spun ca tableta va fi lansata de ziua de nastere a lui Steve Jobs, adica pe 24 februarie.