Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume, disponibil in Romania

Data: 16/06/2015 | Autor: .

intel computestick

 Intel Compute Stick,cel mai mic PC din lume, a ajuns oficial in Romania, fiind disponibil in oferta celor de la PC Garage. Gadgetul vine sub forma unui stick care se introduce în HDMI-ul televizorului şi îl transformă într-un adevărat computer care rulează Windows 8.1, Linux sau Android.

 Intel Compute Stick masoara doar 10 cm, are un procesor Intel Atom quad-core pe arhitectură Baytrail, 2 GB de memorie RAM şi 8-32 GB spaţiu de stocare interna, o configuraţie suficientă pentru o experienţă optimă, fie pe Windows, Linux sau Android.

În versiunea de top, de 32 GB, gadgetul vine cu Windows 8.1 preinstalat. Cealaltă versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM și Linux preinstalat.

Datorită conexiunii Bluetooth 4.0, se conectează uşor la periferice precum mouse și tastatură, iar la Internet, cu ajutorul modulului 802.11b/g/n Wi-Fi built-in.

Intel Compute Stick include si un port micro-USB prin care veti putea conecta orice periferic, inclusiv hard-drive-uri externe.

Odată instalat, stick-ul îţi aduce pe ecran un sistem de operare complet funcţional cu care să intri pe internet, să vezi filme, să editezi în Office şi să joci câteva jocuri care necesită resurse limitate.

Intel Compute Stick este vandut de PC Garage la un pret de 739,99 de lei.

Daca sunteti interesati de astfel de gadgeturi, vă recomandăm câteva produse alternative. Unul dintre cele mai bune este Google Chromecast, un gadget pe care il găsiţi la 185 de lei şi care vă permite să legaţi telefonul, tableta sau laptopul la televizor prin reţeaua wireless. Îl puteţi cumpăra de aici.

Un alt gadget excelent este Tronsmart Vega 89 H, o miniconsola cu Android, foarte puternica, cu procesor de 2 Ghz şi 2 GB de RAM. Avem in redactie aceasta consola de ceva vreme şi merge ireproşabil. O puteţi cumpăra de pe Geebuying.com sau de pe site-urile de la noi, în genul OLX sau Okazii, la preturi intre 400 si 450 de lei.

Vedeţi detalii despre cum funcţionează în clipul de mai jos.