Internetul, asa cum era vazut in 1974. Previziunile incredibile ale lui Arthur C. Clarke (VIDEO)

Data: 30/03/2012 | Autor: .

Arthur C.Clarke, celebrul scriitor de SF, inventator si futurolog britanic, a anticipat dezvoltarea internetului cu 20 de ani inainte ca acesta sa apara. Intr-un interviu acordat unui reporter de la ABC, in 1974, Arthur C.Clarke vorbea despre faptul ca, in 2001, oamenii vor putea sa comunice intre ei prin intermediul unor calculatoare conectate la o retea care se va intinde in intreaga lume.

Vizonarul povestea reporterului ca, peste 20 de ani, vom putea, printre altele, sa ne platim facturile la banca de la distanta si sa facem rezervari la teatru prin intermediul calculatoarelor.

„Oamenii de afaceri vor putea locui oriunde pe glob pentru ca, datorita acestei retele, isi vor putea coordona afacerile de oriunde. Va fi un lucru minunat pentru ca nu vei mai fi nevoit sa stai blocat intr-un oras anume”, declara in 1974 Arthur C.Clarke.

Urmariti interviul mai jos.

Arthur Charles Clarke (1917-2008) este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori de SF din lume. Opera sa de referința este romanul Odiseea spațiala 2001, scrisa pe baza scenariului filmului cu același titlu impreuna cu regizorul american Stanley Kubrick. Scenariul filmului se bazeaza pe o nuvela publicata de autor in 1951, intitulata The Sentinel.

Internetul, in forma care o folosim in prezent, a fost inventat in 1993 de Tim Berners-Lee.

Precursorul Internetului dateaza insa din 1965, cand Agenția pentru Proiecte de Cercetare Inaintate de Aparare – a Ministerului Apararii, Department of Defensesau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, enDARPA) a creat prima rețea de computere interconectate sub numele ARPAnet.

Super-rețeaua Internet din zilele noastre, a rezultat din extinderea permanenta a acestei rețele inițiale Arpanet. Azi pe glob exista un singur Internet, care insa este uriaș; el ofera utilizatorilor sai o multitudine de informații și servicii precum e-mailwwwFTP,Gazduire web (web hosting) și multe altele, unele dintre ele fiind numai contra cost.

Cititi mai multe detalii despre istoria internetului aici.

Publicatia  Pravda.ru a facut o sinteza a previziunilor facute de Clarke privitor la viitorul omenirii:
2014: Un hotel spatial va fi construit pe orbita Pamantului

2016: Toate monedele din lume vor fi abolite. Unitatea de schimb va deveni energia electrica

2021: Omul va ateriza pe Marte, fapt insotit de unele surprize amuzante

2023: Dinozauri clonati vor aparea din ADN generat de computere

2024: Oamenii de stiinta vor identifica semnale ultrarosii venite din centrul galaxiei. Totusi, vor esua in incercarea de a le decripta

2025: Cercetarile neurochirurgicale vor permite oamenilor de stiinta sa descopere toate misterele legate de organismlele vii

2057: Va avea loc un festival care va comemora cea de-a 100 aniversare a epocii spatiale (care a inceput cand URSS a lansat primul satelit construit de om)

2061: Cometa Halley se va intoarce

2095: Vor fi proiectate vehicole spatiale capabile sa zboare cu viteza luminii

2100: Istoria va reincepe…