Intri pe Facebook de pe telefon? Cum faci să consumi mai puţine date

Data: 26/01/2015 | Autor: .

facebook-date-mobile

Aplicaţia de Facebook pentru smartphone este una care face risipă de date mobile! Dacă nu sunteţi pe Wi-Fi, ar fi mai bine să faceţi câteva setări pentru a consuma mai puţin din cei 1-2 GB pe care îi aveţi incluşi pe cartelă sau în abonament. În numai cinci minute, Facebook consumă date cât pentru vizionarea a 20 de clipuri pe youtube!

Sunt câteva setări esenţiale. Prima şi cea mai importantă este să desetaţi optiunea care permite Facebook-ului să ruleze automat clipurile video. Intraţi în Settings şi, la secţiunea Video Auto-Play, debifaţi-o. Puteţi să o păstraţi să fie activă numai prin Wi-Fi.

O altă soluţie este să evitaţi să permiteţi Facebook-ului să îşi facă update-urile prin 3G-4G. Mergeţi în settings şi bifaţi opţiunea care prevede că actualizarea datelor să se facă numai prin Wi-Fi.

Un alt sfat este să păstraţi cache-ul aplicaţiilor şi browserului cu care intraţi pe internet de pe telefonul mobil. În caz contrar, de fiecare dată când le veţi deschide, îşi vor descărca datele din nou, iar asta vă duce la un consum suplimentar din volumul de date.

Tot în privinţa Facebook-ului, este bine să evitaţi să rulaţi linkurile de pe reţea cu browserul aplicaţiei. Consumă mai multe date decât Chrome-ul, Mozilla sau Opera. Un alt sfat important este să evitaţi să primiţi sau să trimiteţi prin Facebook Messenger, de pe 3G-4G, clipuri video, fotografii sau alte documente.

Dacă vreţi să consumaţi foarte puţine date mobile cu Facebook, instalaţi Facebook Lite, o aplicaţie creată special pentru telefoanele unde conexiunile de internet sunt foarte proaste (2G).

Aplicaţia, ce are mai puţin de 1 MB, o puteţi descărca de aici.

Pe de altă parte, dacă vreţi să consumaţi, în general, mai puţine date mobile, debifaţi din setările conturilor ca aplicaţiile să se actualizeze prin date mobile, în special conturile de email. De asemenea, e bine să evitaţi să descărcaţi hărţi, filme, muzică şi cărţi de pe 3G-4G. Ar fi bine să vă folosiţi pentru asta doar de conexiunile WI-Fi şi să păstraţi pentru cele mobile doar browsing-ul şi chat-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.