iPad 3 se lanseaza in martie. Va fi cel mai rapid gadget Apple

Data: 9/02/2012 | Autor: .

Apple va lansa cea de-a treia versiune a tabletei iPad in prima saptamana a lunii martie in cadrul unui eveniment special ce va avea loc la Yerba Buena Center for the Arts din San Francisco, relateaza surse din cadrul companiei citate de allthingsd.com

Conducerea Apple ar fi decis sa amane lansarea programata initial pe 24 februarie (ziua de nastere a lui Steve Jobs) in tentativa de a “face un pas inainte” dupa moartea celebrului sau cofondator. Pe 24 februarie, Apple ar urma sa organizeze un eveniment comemorativ.

Nu de putine ori s-a spus ca, odata cu disparitia lui Jobs, Apple si-a pierdut principalul atuu in fata concurentei – inovatia. Prin lansarea noului iPad, sefii de la Apple incearca, practic, sa demonstreze ca «exista viata dupa Jobs».

Potrivit surselor, iPad 3 ar urma sa ajunga in magazine la o saptamana distanta de la prezentarea oficiala.

Potrivit surselor citate de GadgetReport.ro, la prima vedere iPad 3 va arata aproape la fel ca iPad 2. Va fi insa ceva mai subtire si va avea un display Retina cu o rezolutie mai buna, de 1,536 x 2,048-pixeli.

iPad 3 va beneficia de cel mai rapid procesor pentru sistemul de operare iOS, modelul quad-core A6 S5L8945X. Impreuna cu memoria de 2GB, procesorul quad-core A6 S5L8945X va face iPad de trei ori mai rapid decat iPad 2 si de doua ori decat iPhone 4S.

In plus, noul gadget ar urma sa prezinte, spre bucuria utilizatorilor, in dotarea de baza, WiFi, GSM/CDMA/LTE.

 GadgetReport.ro relata, recent, ca Apple a inceput productia noii generatii iPad, tableta urmand sa fie prezentata la un an distanta de la lansarea iPad 2, petrecuta in luna martie 2011.

iPad 3 ar putea veni cu o camera HD cu blit incorporat, cu port HDMI si un acumulator care ii va asigura o autonomie dubla fata de versiunea din 2011.