iPad mini. Cum arata cel mai nou gadget de la Apple

Data: 5/10/2012 | Autor: .

Gizmodo a prezentat cateva noi imagini cu cel mai nou gadget Apple, noua  tableta iPad mini ce urmeaza sa fie lansata pe 17 octombrie.

Potrivit ultimelor informatii din piata, tableta iPad Mini va avea un ecran de 7,85 inchi iar pretul sau este asteptat sa se situeze in jurul a 250 de dolari, pentru a concura cu modele precum Nexus 7si Kindle Fire.

Cel mai probabil, device-ul va avea ramele mai subtiri decat tableta iPad si va dispune de noul conector Lightning.

Zvonurile privind lansarea unei tablete iPad Mini circula de mai mult timp pe internet, si au fost chiar confirmate partial de o serie de email-uri interne ale sefilor Apple in care acestia discuta oportunitatea lansarii unei tablete de 7 inchi.

Astfel, in ianuarie 2011, Eddy Cue, vicepresedinte Apple, a trimis un email catre Tim Cook, Scott Forstall si Phil Schiller, care continea un articol GigaOm in care iPad-ul era comparat cu un Galaxy Tab de 7 inchi.

“Cred ca va fi o piata a tabltetelor de 7 inchi si noi ar trebui sa construim una”, spune Cue in email, adaugand ca i-a transmis aceasta idee si lui Steve Jobs, acesta fiind “foarte receptiv”.

Eddy Cue vorbeste in email chiar si despre experienta sa cu o tableta de 7 inchi.

“Emailul, cartile, Facebook si continutul video functioneaza foarte bine pe o tableta de 7 inchi. Web-browsing-ul este punctul slab, insa este totusi utilizabil”, spune acesta.

GadgetReport.ro scria, zilele trecute, ca evenimentul de lansare a tabletei iPad Mini va avea loc pe 17 octombrie, iar invitatiile vor fi trimise catre media pe 10 octombrie. GR prelua o informatie Fortune, care citeaza un investitor major Apple care a auzit aceste date de la mai multe surse.