iPad Mini e pe drum. Vezi cum o sa arate

Data: 4/07/2012 | Autor: .

Apple va lansa in aceasta toamna, cel mai probabil odata cu noul iPhone, o versiune mini a tabletei iPad. Informatia, prezentata inca de anul trecut de GadgetReport.ro, primeste o noua confirmare, din sursele Bloomberg.

Potrivit informatiilor prezentate de agentia de presa, noul iPad va avea un ecran de 7-8 inch, dimensiuni la care va concura cu Amazon Kindle Fire si Google Nexus 7.

Potrivit iMore, display-ul va fi un 7.85-inch IPS/FFS cu rezolutia de 2048×1536, construit de LG. Nu va fi un ecran Retina pentru ca Apple incearca, cu noua tableta, sa ofere o solutie ieftina, alternativa la gadgetul Amazon Kindle Fire, vandut cu 199 dolari.

In rest, tableta va semana ca doua picaturi de apa cu iPad-ul clasic. Odata cu lansarea iPad Mini, Apple va prezenta si noul sistem de operare iOS aflat in prezent in faza de dezvoltare.

Apple ar fi comandat deja productia a numai putin de 6 milioane de tablete iPad mini, care ar urma sa inunde piata, relateaza portalul chinez Netease.

Informatia a fost confirmata si de unul dintre cei mai cunoscuti analisti din industria IT&C, John Gruber. Invitat la o emisiune de televiziune din SUA, expertul a declarat ca are informatii sigure de Apple lucreaza la dezvoltarea tabletei care va concura cu gadgetul Kindle Fire de la Amazon.