Iron Man devine realitate. Armata SUA dezvolta proiectul XOS

Data: 29/01/2018 | Autor: .

Iron Man devine realitate. Armata SUA dezvolta proiectul XOS Compania americana Raytheon lucreaza la dezvoltarea celei de-a treia versiuni a costumului XOS, care va oferi soldatilor SUA puteri spectaculoase. Proiectul pare inspirat din celebra serie de filme Iron Man, relatează GadgetReport.ro

XOS 3 va fi cu 50% mai usor decat versiunea anterioara si va oferi o autonomie cu cel putin 25% mai mare, au afirmat inginerii de la Raytheon.

Noua generatie ar urma sa fie lansata in 2019, iar primii soldati care vor purta costumul ii vom vedea un an mai tarziu.

XOS reprezinta, in esenta, o structura din metal care ii ofera utilizatorului o forta nebanuita cu ajutorul pistoanelor hidraulice.

Intreaga structura este sustinuta de un motor care ii ofera soldatului puterea de a ridica obiecte, de a alerga si a distruge obstacolele.

Urmariti, mai jos, un clip care prezinta proiectul XOS 2.

Proiectul XOS a fost initiat in 2007 si de atunci au fost cheltuiti peste 50 milioane de dolari, finantare asigurata de Raythron si US Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA).

Si compania Lockheed Martin a dezvoltat o structura similara. HULC Exoskeleton permite soldatilor americani sa se deplaseze pe distante foarte lungi fara sa mai oboseasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.