Isteria Black Friday. 700.000 de vizitatori pe emag

Data: 25/11/2011 | Autor: .

Site-ul emag.ro, al celui mai mare retailer online de produse IT&C, a fost vizitat, pana la ora 13, de peste 700.000 de vizitatori. Intregul stoc de produse aflate in promotie a fost epuizat.

Dupa ce GadgetReport.ro a relatat, inca de la ora 6.00, ca site-ul emag a cazut din cauza problemelor tehnice, oficialii companiei au venit cu precizari.

“Am intampinat probleme tehnice timp de 48 minute din cauza varfului maxim de trafic, la un moment dat inregistrandu-se peste 100.000 de vizitatori simultan pe site. Ca si nivel de comparatie, intr-o zi foarte buna sunt intre 7 – 8000 de vizitatori simultan iar in varful din decembrie 2010 au fost 10.000 », afirma oficialii emag.

Timp de aproape o ora, pe site-ul emag a aparut doar logo-ul unei pisici zburlite insotit de mesajul “Nu este vina mea. Sunteti prea multi”. Noi credem, dimpotriva, ca a fost vina emag pentru ca nu a prevazut faptul ca va fi asaltat de clienti in ziua in care a promis reduceri importante.

In privinta promotiilor de Black Friday, Emag a precizat ca “incercam sa mai suplimentam, fara insa a garanta ca vom reusi. Astazi toata ziua se pot plasa comenzi cu 10% discount la orice produs din oferta”

Printre cele mai interesante au fost : smartphone-ul Nokia 500 la 599 lei, fata de 799 lei, laptopul Asus K53CS la 1999 lei (2549 lei), un router wirelles de la D Link cu 49 lei (109 lei), consola Sony PS 3 slim la 799 lei (1099 lei) si Samung Galaxy S2 la 1599 lei (1999 lei).

Si la KOYOS.ro, numarul vizitelor pe site a crescut de peste 100 de ori in comparatie cu media traficului din ultima luna, fapt care a surprins și a produs pe alocuri suprasolicitarea serverului.

„Din comenzile procesate pana in acest moment, utilizatorii s-au aratat interesati in special de ofertele pentru consolele de jocuri, pentru aparate foto și televizoare, ceea ce demonstreaza ca multi cumparatori au decis sa foloseasca aceasta ocazie pentru achizitionarea produselor care in mod obișnuit se afla pe lista cadourilor pentru sarbatorile de iarna. Vizitatorii KOYOS.ro au la dispozitie o selectie de peste 100 de produse aflate in promotia ”Black Friday”, cu reduceri de pana la 77% la unele produse din stoc. Din totalul comenzilor preluate astazi de KOYOS.ro pana in acest moment, peste 75% sunt pentru produse aflate in promotia ”Black Friday”. Campania continua pana la 23:59 sau in limita stocului disponibil”, a precizat compania.

In Statele Unite, Black Friday (ultima vineri din noiembrie) este ziua care deschide oficial perioada de vanzari pentru Sarbatorile de Craciun. Cu aceasta ocazie, retailerii lanseaza campanii promotionale fara precedent, valabile pentru numai 24 de ore.

Denumirea Black Friday vine din orasul Philadelphia, unde era folosita pentru a descrie traficul infernal de dupa Ziua Recunostintei. Termenul a capatat, intre timp, conotatii economice intrucat in aceasta perioada firmele se asteapta sa intre “pe negru”, pe profit, in comparatie cu “pe rosu”, adica pierderi.