iWatch ar putea fi ANULAT! Swatch încurcă planurile Apple (VIDEO)

Data: 4/05/2014 | Autor: .

iwatch-concept-03Producătorul elveţian de ceasuri Swatch vrea să blocheze în justiţie lansarea primului ceas inteligent produs de Apple, deja celebrul iWatch.  Elveţienii comercializează o linie de ceasuri intitulată “ISwatch”, iar folosirea denumirii “iWatch” ar putea crea confuzie în rândul consumatorilor.

Informaţia a fost confirmată de un purtător de cuvând al producătorului elveţian de ceasuri, într-o declaraţie pentru publicaţia Watson.

“Nu vom ezita să îi acţionăm în justiţie pe cei care ne vor afecta interesele comerciale”, a declarat acesta.

Interesant este că Swatch nu se află la primul război pentru această marcă. Potrivit unor date oficiale citate de 9to5mac.com, firma elveţiană a reuşit, în trecută, să blocheze şi alte companii în tentativa de a folosi denumiri de marcă similare cu “ISwatch”.

Apple a înregistrat deja marca iWatch în mai multe ţări, printre care Japonia, Mexic si Turcia.

iswatch

Despre iWatch, GadgetReport.ro scria, zilele trecute, că Apple a dat deja unda verde pentru productie.

iWatch va fi lansat in a doua parte a anului si, intr-o prima faza, vor fi produse 3 milioane de ceasuri, urmand ca ulterior productia sa creasca la 14-15 milioane in trimestrul al III-lea.

Economic Daily News relata, anterior, ca Apple se asteapta la o cerere masiva pentru primul sau ceas inteligent, iWatch, motiv pentru care pregateste un stoc de 65 de milioane de iWatch. Ceasurile ar urma sa fie realizate de producatorul taiwanez Quanta Computer.
iWatch va avea un ecran acoperit cu safir, o alternativa la deja clasicul Gorilla Glass. Apple vrea sa doteze ceasul cu cele mai noi tehnologii, de la ecranul OLED la activarea prin amprenta.

Potrivit expertului Ming-Chi Kuo, de la KGI Securities, ceasul cu care Apple spera sa declanseze o noua revolutie in materie va veni, printre altele, cu un ecran de 1.5- 2-inchi, acelasi de pe noul iPod Nano si un senzor biometric, dezvoltat de Authen Tec, companie cumparata anul trecut de Apple.

Senzorul va permite activarea ceasului prin amprenta, iar in jurul acestuia vor fi dezvoltate aplicatii controlate prin touch.

Ceasul inteligent Apple ar uma sa aiba, de asemenea, o facilitate care il va diferentia fata de concurenta – se va incarca fara niciun cablu, de la un metru distanta de priza.

iWatch ar urma sa fie echipat cu o bratara speciala, cu rezonanta magnetica, care va contine si acumulatorul de 100 mAh cu proprietati de incarcare wireless.

Tehnologia exista deja si ar urma sa fie folosita si de sud-coreenii de la Samsung, pe gadgeturile ce le va lansa in acest an.

Intre timp, pe internet , fanii Apple se intrec in a prezenta idei, schite si posibile caracteristici ale gadgetului inregistrat de Apple sub numele iWatch. Unul dintre cele mai spectaculoase ii apartine designerului american Todd Hamilton.

Inspirat din forma bratarii inteligente Nike FuelBand, ceasul vine cu un design spectaculos si cu functii simple si usor de folosit.

Partea frontala a ceasului ar urma sa fie un ecran curbat touchscreen, cu un singur buton de Home pe partea stanga, si cu alte doua butoane de control pe partea opusa.

Mai multe detalii aflati din clipul video de mai jos.