iWatch. Un nou concept pentru primul ceas inteligent Apple (VIDEO)

Data: 22/01/2014 | Autor: .

toddham_iwatch_all-730x547Apple va lansa primul sau ceas inteligent in luna octombrie 2014, realateazaThe Register. Intre timp, pe internet , fanii Apple se intrec in a prezenta idei, schite si posibile caracteristici ale gadgetului inregistrat de Apple sub numele iWatch. 

Unul dintre cele mai spectaculoase ii apartine designerului american Todd Hamilton.

Inspirat din forma bratarii inteligente Nike FuelBand, ceasul vine cu un design spectaculos si cu functii simple si usor de folosit.

Partea frontala a ceasului ar urma sa fie un ecran curbat touchscreen, cu un singur buton de Home pe partea stanga, si cu alte doua butoane de control pe partea opusa.

Mai multe detalii aflati din clipul video de mai jos.

 

GadgetReport.ro relata, anterior, pe surse, ca ceasul inteligent Apple va avea o facilitate care il va diferentia fata de concurenta – se va incarca fara niciun cablu, de la un metru distanta de priza.

 iWatch ar urma sa fie echipat cu o bratara speciala, cu rezonanta magnetica, care va contine si acumulatorul de 100 mAh cu proprietati de incarcare wireless.

Tehnologia exista deja si ar urma sa fie folosita si de sud-coreenii de la Samsung, pe gadgeturile ce le va lansa in acest an.

GadgetReport.ro scria, recent, ca ceasul iWatch va fi lansat abia in a doua parte a anului viitor pentru ca Apple vrea sa doteze ceasul cu cele mai noi tehnologii, de la ecranul OLED la activarea prin amprenta.

Potrivit expertului Ming-Chi Kuo, de la KGI Securities, ceasul cu care Apple spera sa declanseze o noua revolutie in materie va veni, printre altele, cu un ecran de 1.5- 2-inchi, acelasi de pe noul iPod Nano si un senzor biometric, dezvoltat de Authen Tec, companie cumparata anul trecut de Apple.

Senzorul va permite activarea ceasului prin amprenta, iar in jurul acestuia vor fi dezvoltate aplicatii controlate prin touch.

 Un alt clip video, urcat pe Youtube, vine sa sustina ideea ca produsul pregatit de Apple  va proiecta holograme, urmatorul pas in industria IT&C. Din imagini rezulta ca dispozitivul va permite utilizatorilor toata gama de servicii de date si comunicatii, de la telefonie, la redarea video-audio prin intermediul unor holograme.

iWatch asa cum este prezentat in clipul de mai sus si-ar putea face aparitia pe piata in 2019.

Pana atunci vom vedea cateva versiuni intermediare. Iar una dintre ele a aparut deja, oficial, pentru câteva secunde, în cea mai recentă reclamă pentru telefonul iPhone 5, intitulata “Music Every Day”.

In imagini apare un personaj care poarta la mana un ceas negru. Acesta, potrivit jurnalistilor de la DailyMail, ar putea fi noul iWatch. Apple nu a comentat informatiile aparute in presa.