Kodak renunta la productia de camere foto si video

Data: 10/02/2012 | Autor: .

Grupul american Eastman Kodak, care a inventat aparatul compact de fotografiat si camera digitala, se pregateste sa iasa de pe aceasta piata in prima jumatate a acestui an, in tentativa de a evita falimentul.

Decizia de a inceta dezvoltarea, productia si vanzarea de camere digitale, camere video compacte si rame foto digitale marcheaza sfarsitul unei ere pentru Kodak, relateaza Mediafax.

Compania a intrat luna trecuta in restructurare cu protectie fata de creditori sub legea falimentului si a precizat ca iesirea de pe piata camerelor foto si video va rezulta in concedieri semnificative.

Purtatorul de cuvant al Kodak a afirmat ca, in loc de a dezvolta, produce si comercializa propriile camere, compania va incerca sa licentieze brandul propriu altor producatori. Mai multe companii si-au exprimat deja interesul, potrivit Kodak.

Kodak era in 2006 al treilea mare producator de camere digitale la nivel global. Compania va continua sa produca imprimante desktop, afacere pe care s-a concentrat in ultimii ani.

Urmariti in clipul de mai jos istoria Kodak.