Nikon a lansat D800, aparatul DSLR cu rezolutia cea mai mare din lume

Data: 8/02/2012 | Autor: .

Compania japoneza a lansat modelul Nikon D800, dotat cu un senzor Full Frame de 36 de megapixeli – rezolutia cea mai mare din lume pentru un aparat DSLR.  

Nikon D800 este un aparat foto care a fost asteptat cu nerabdare de entuziasti. Noul model al producatorului japonez este destinat mai ales profesionistilor, fiind considerat ideal pentru  fotografia de studio sau peisaje.

Nikon D800 ofera rezolutia si detaliile unui aparat in format mediu, dar pastreaza versatilitatea si agilitatea unui aparat DSLR. Senzorul CMOS in format FX de 36,3 megapixeli permite redarea unor detalii si nuante foarte clare.
“Inregistreaza patru cadre pe secunda si are caracteristici de filmare incredibile, inclusiv iesire HDMI. Inregistreaza clipuri in Full HD. Poate realiza slow motion la 50 de cadre pe secunda. Aparatul captureaza un numar incredibil de detalii cu ajutorul senzorului high-resolution.”, a declarat Nick Banfield, purtatorul de cuvant Nikon.

“Am avut aparate de 30-40 de megapixeli care costau de 7-8 ori mai mult decat acest aparat. Si asta se intampla cu doar doi ani in urma. Acest lucru are implicatii reale asupra intregului sector fotografic.”, a declarat fotograful John Wright, pentru Reuters.

Nikon a anuntat disponibilitatea si modelului D800E, o editie speciala a modelului D800, proiectat pentru cei care cauta cel mai inalt nivel de rezolutie. Cu un filtru optic Low Pass modificat pentru obtinerea unui nivel cat mai mare de claritate a imaginii, aparatul reprezinta alegerea ideala pentru fotografii care doresc sa redea cele mai fine detalii cu o claritate maxima.

In afara de filtrul optic, toate functiile si caracteristicile sunt identice cu cele ale modelului D800. Nikon D800 va fi disponibil in Romania incepand cu a doua jumatate a lunii martie.

Potrivit engadget, pretul lui D800 in versiunea de baza va fi de 3000 dolari. D800E va costa 3.300 dolari