La ce distanta trebuie sa stam de televizor?

La ce distanta trebuie sa stam de televizor?

Sa ai un televizor cu un ecran de peste 100 cm în sufragerie nu mai este de multă vreme un moft. Odată cu ieftinirea tehnologiei LED,  vânzările de televizoare cu ecrane mari au crescut spectaculos. Fie ca sunt simple, Smart TV, 4K etc., televizoarele trebuie pozitionate la o distanta optima pentru a avea parte de o vizionare corecta si placuta, relatează GadgetReport.ro

Cand vine vorba despre alegerea televizorului, un criteriu important il constituie diagonala acestuia. In locuintele de bloc, care au incaperi modeste, este esenţial să cumpăraţi un televizor care să aibă o diagonală optimă.

“Un ecran prea mare sau prea mic va solicita ochii si va puteti trezi cu dureri de cap si afectiuni oculare”, afirma expertii citati de GadgetReport.ro

Televizoarele potrivite in locuinte pot fi clasificate in functie de dimensiunile lor astfel:

1.mici –  diagonala 48-56 cm

2.medii – diagonala 81 cm

3.mari  – diagonala 102-140 cm

In functie de modul de amenajare a locuintei voastre e bine sa alegeti si tipul televizorului.

“Inainte de a ajunge in magazin e recomandat sa aveti o idee asupra distantei dintre canapea, fotoliu sau patul din dormitor si locul unde urmeaza a fi instalat televizorul. In acest mod va fi mai usor sa identificati diagonala potrivita”, afirma expertii.

La ce distanta trebuie sa stam de televizor? E bine sa aveti in vedere urmatoarele indicii: televizoarele mici se pozitioneaza la circa 1 metru distanta, cele medii la 2 – 2,5 metri distanta, iar cele mari la 3-3,5 metri distanta.

Si ca sa va fie si mai usor, distanta optima la care e bine sa asezati televizorul este de trei ori diagonala acestuia.

Un calcul simplu pe care daca-l retineti va va fi de folos in magazin, dar si ulterior, cand ajungeti acasa si veti avea televizorul montat la distanta cea mai confortabila.