LeEco LeSEE. Primul automobil electric made in China

Data: 21/04/2016 | Autor: .

LeEco LeSEE

Chinezii de la LeEco au prezentat primul lor model de automobil electric, LeSEE, o maşină care concurează, cel puţin la capitolul estetic, cu deja celebrul model american, relatează GadgetReport.ro

După ce Tesla a făcut furori cu modelul Tesla Model 3, tot mai mulţi producători se pregătesc să lanseze automobile electrice, acestea fiind considerate, fără îndoială, viitorul în industria auto.

LeEco LeSEE 2Firma chineză LeEco, cunoscută pentru producţia de electronice (smartphone-urile LeTV, aparatură de uz casnic etc.) este deja un nume în industria auto, fiind implicată financiar la Faraday Future şi Aston Martin.

LeEco LeSEE a fost prezentat în faţa jurnaliştilor chinezi de către CEO-ul companiei, Jia Yueting.

Spre uimirea asistenţei, chinezul i-a comandat maşinii, prin voce şi aplicaţia de telefon, să coboare din containerul în care se află şi să vină pe scenă, graţie pilotului automat incorporat.

Chinezii au declarat că LeEco LeSEE reprezintă viitorul în industria auto, fără însă a face niciun fel de declaraţii legate de specificaţiile modelului. Probabil vom afla detaliile la Beijing Auto Show, acolo unde modelul va fi expus în standul LeEco.

lesee-electric-car-interiorDin clipul video de prezentare, pe care îl puteţi vedea mai jos, am aflat, printre altele, că scaunele din spate se adaptează la forma pasagerilor. O chestie nouă, pe care n-am mai văzut-o la niciun producător auto.

LeEco LeSEE abundă, bineînţeles, de ecrane de tip touchscreen, astfel că şoferul şi pasagerii pot avea acces la un pachet complet multimedia.

Interesant este şi faptul că CEO-ul companiei, Jia Yueting, a declarat că maşina este capabilă să-şi recunoască proprietarul, prin face recognition, şi chiar să îi înveţe obiceiurile, de la traseele uzuale, la setările de muzică, confort etc.

https://gadgetreport.ro/gadget/tesla-model-3-va-fi-produs-europa-ajunge-romania/